Tudtad? 15 000 Ft felett ingyenes a szállítás :)
Paula's Choice

CLINICAL Discoloration Repair Serum

22690 Ft
Pigmentfoltok elleni célzott szérum
Állatokon nem tesztelték | 100%-ban illat- és színezékmentes
Kifejezetten a pigmentfoltok és pattanás utáni barnás foltok halványodását elősegítő, célzott formula, magas hatásfokú összetevők példátlan kombinációjával.
  • Hatóanyagai egyszerre több szempontból is gátolják a pigmentfoltképződést
  • 3% tranexamic acid: a melanintermelést gyorsító plasmin enzim túltermelődését gátolja
  • 5% niacinamide: segít meggátolni a már megtermelt színanyagok bőrfelszínre jutását
  • 0,5% bakuchiol: segít kipörgetni a már felszínen látható elszíneződéseket
  • Hatása már olyan 8-12 hét alatt látható
  • Kellemesen hidratáló, emulziós textúra

 

Kiszerelés: 30ml
Mi teszi a terméket egyedivé?
Ez a rendkívül fókuszált, kifejezetten a pigmentfoltok és a pattanások utáni barnás foltok (vagyis a PIH-foltok) halványodására összpontosító formula 3 progresszív és bizonyított hatóanyag példátlan kombinációja:
  • A benne található 3% tranexamic acid az új "it-összetevő" a folthalványításban, aminek a hatásosságát a legendás hydroquinone-éhoz lehet hasonlítani (ezt az EU-ban sajnos nem lehet forgalmazni). Amiben segít: a melanintermelést katalizáló enzim, a plasmin és annak elővegyülete, a plasminogén túltermelődését gátolja a bőrben.
  • Az 5% niacinamide a már megtermelt színanyagok bőrfelszínre jutását akadályozza,
  • míg a 0,5% bakuchiol a retinolhoz hasonlóan gyorsítja a sejtmegújulás folyamatát, és segíti a bőrfelszínen látható elszíneződések "kipörgetését".
Folyamatos és következetes használatával már olyan 8-12 hét alatt néhány árnyalatnyi halványodás érhető el, miközben a bőrkép ragyogóbb, a bőrfelszín simább és rugalmasabb is lesz.

Kinek való ez a termék?
Azoknak, akik szeretnék néhány árnyalattal halványítani a pigmentfoltjaikat, vagy fakítani a pattanások utáni barnás foltokat, és erre egy olyan allin1 formulát keresnek, ami a PIH-foltok képződését egyszerre több szempontból is gátolja.
Eleinte heti maximum 3 alkalommal használd, majd fokozatosan növeld a gyakoriságot végül napi egy vagy két használatra. A bőrápolási rutinban a szérumok sorában, az áttetsző, vizes-géles szérumok után, még a hidratálód vagy a fényvédőd előtt használd, a szem közvetlen közelét kerüld vele (vagyis szemhéjra ne és csak a vízvonalig használd alul). Használj mellette napközbenre egy legalább SPF 30-as fényvédőt, máskülönben a hatása drasztikusan csökken.
Aqua, Niacinamide (skin-restoring), Glycerin (skin-replenishing), dicA cimaxenarT (skin-conditioning/brightening), C13-15 Alkane (solvent), Caprylic/Capric Triglyceride (skin-replenishing), Dicaprylyl Carbonate (emollient solvent), Ethyl Macadamiate (skin-softening), Behenyl Alcohol (texture enhancer), Glyceryl Stearate (emulsifier), Butylene Glycol (hydration), Silybum Marianum Seed Oil (non-fragrant antioxidant plant oil), Tocopherol (vitamin E/antioxidant), Lactobacillus/Coconut Fruit Juice Ferment Filtrate (skin-replenishing/skin-soothing/antioxidant), Lecithin (skin-restoring), Bakuchiol (skin-restoring/antioxidant), Xanthan Gum (texture enhancer), Caprylyl Glycol (emollient), Hydrogenated Lecithin (skin-restoring), Allantoin (skin-soothing), Glycine Soja (Soybean) Oil (non-fragrant antioxidant plant oil), Hexylene Glycol (solvent), Boerhavia Diffusa Root Extract (skin-soothing antioxidant plant), Glycine Soja (Soybean) Sterols (skin-replenishing/antioxidant), Citric Acid (pH adjuster), Sodium Phytate (chelating agent), Malic Acid (pH adjuster), Phenoxyethanol (preservative), Ethylhexylglycerin (preservative).

A termékről tett állításokat alátámasztó kutatások
The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, August 2019, pages E73–74; International Journal of Women’s Dermatology, February 2019, pages 30–36; Journal of Cosmetic Dermatology, February 2019, pages 263–270; British Journal of Dermatology, February 2019, pages 289–296; Scientific Reports, January 2019, ePublication;Journal of Cutaneous and Aesthetic Surgery, January–March 2013, pages 4–11; Dermatology Research and Practice, July 2011, ePublication; Cytotechnology, April 2009, pages 183–190.
Mik az a tranexamic acid, és miért jó a bőrömnek?
A tranexamic acid még talán kevéssé ismert a bőrápolásban, de hogy csak dióhéjban a lényeget írjuk: nagyon hatásos a pigmentfoltok halványításában. Mennyire? Annyira, hogy a látványosságát a hydroquinone-hoz szokták hasonlítani, ami itthon talán kevésbé ismert, de világszerte egy aranystandard brightening összetevő (az EU-s szabályozások miatt itthon nem lehet kapni hydroquinone-os formulát). Hogyan hat? Egy olyan enzim (plasmin) és enzim elővegyület (plasminogén) túltermelődését gátolja, ami napkárosodás miatt hajlamos bizony felgyülemleni. Ez azért nem jó, mert ez az enzim elősegíti a bőr melanintermelését, vagyis azoknak a színtesteknek a termelődését, amik aztán a bőrfelszínre jutva barnás foltokká terülnek szét. Ez a hatása már 2-5% között megmutatkozik (International Journal of Women’s Dermatology, February 2019, 30-36).

Úgy tudtam, a niacinamide pattanások és mitesszerek ellen jó. Ezek szerint pigmentfoltok ellen is?
Igen! A niacinamide szuper brightening és pigmentfoltok elleni hatóanyag is egyben :) A kutatások szerint 2-5%-os mennyiségben, naponta használva már 8 hét alatt segíti a pigmentfoltok halványodását (eleinte persze csekélyebb mértékben). Működését tekintve: a már megtermelt melanin bőrfelszínre jutását akadályozza, mi úgy hívjuk az ilyen típusú összetevőket, hogy "vándorlásgátló" összetevők.

Mi az a bakuchiol pontosan, és miért jó a bőrömnek?
A bakuchiol egy növényi eredetű molekula, ami antibakteriális, antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságai mellett - hasonlóan a retinolhoz - serkenti a bőr természetes kollagéntermelését is, és nem utolsósorban: segít halványítani a pigmentfoltokat. Bár kémiailag nem az A-vitaminok családjába tartozik, hatásban meglepően sokféle módon hasonlít a retinolhoz, emiatt manapság sok helyen emlegetik úgy mint "növényi retinol alternatíva". Összességében érdemes tudni róla, hogy az évtizedek óta ismert és kutatott retinolhoz képest a bakuchiol hatásáról még jóval kevesebb szakirodalom van. Ami viszont van, az nagyon biztató, ráadásul a bakuchiol szuper "csapat-játékos": más célzott összetevők társaságában rendkívül képes kidomborítani az erényeit. Mind anti-agingben, mind pattanások ellen szuper összetevő. Ami a pigmentfoltok elleni hatását illeti: ahogy a retinol, úgy a bakuchiol is gyorsítja a sejtmegújulás folyamatát, és ezzel mintegy segít "kipörgetni" a bőrfelszínen már látható elszíneződéseket.

Eddig több célzott hatóanyagot tartalmazó szérumot is használtam pigmentfoltok ellen. Ez a szérum akkor kiváltja őket?
Nem feltétlenül. Ami azt illeti, a pigmentfoltoké egy nagyon-nagyon makacs probléma, olyannyira, hogy a legtöbb esetben nem is lehet otthoni bőrápolókkal teljesen eltüntetni őket, viszont egy következetes rutinnal néhány árnyalatot a legtöbbféle folton lehet halványítani. A legjobb, ha a pigmentfoltok proglémáját minél több oldalról támadod, ezért az olyan összetevők, mint a C-vitamin, az azelainsav vagy az AHA továbbra is indokolt lehet (és persze a mindennapi fényvédelem!).

Mennyi idő után várhatok javulást?
A CLINICAL Discoloration Repair Serumot eleinte csak ritkán (maximum heti 3x) érdemes használni, és fokozatosan nölveni aztán a gyakoriságot. Emiatt a hatása is csak egy idő után, olyan 8-12 hét után kezd látszani.

Ha abbahagyom a használatát, a pigmentfoltok ismét sötétebbek lehetnek?
Nagyon nagy valószínűséggel igen. Ez persze több dologtól is függ: ha van a rutinodban más olyan bőrápoló, ami ezt a problémát célozza több oldalról, vagy több ilyen terméket is használsz, akkor egyáltalán nem biztos, hogy sötétebbek lesznek. Ha viszont semmilyen pigmentfolt elleni regiment nem követsz, akkor nincs, ami a színtestek képződését gátolja. Sajnos, a napkárok miatti deformációkra "emlékeznek" a sejtek.

Van olyan típusú elszíneződés, amin nem segít?
Igen. A CLINICAL Discoloration Repair Serum az ún. PIH-típusú foltok ellen hatásos, vagyis azok ellen, amik szükések-barnásak. Ilyenek a pigmentfoltok és a pattanások utáni barnás foltok. A pattanások utáni pirosas foltokon (PIE) vagy a hypopigmentáción (fehéres foltok) sajnos nem segít.