Tudtad? 15 000 Ft felett ingyenes a szállítás :)
Paula's Choice

Peptide Booster

23990 Ft

Peptide szérum minden bőrtípusra

Állatokon nem tesztelték | 100%-ban illat- és színezékmentes
Komplex anti-aging szérum 8-féle peptiddel, 10-féle amino savval & NMF összetevőkkel, a bőr rugalmasságának fokozására, és ráncok ellen.
  • Egymás hatékonyságát segítő peptidek együttese, ami serkenti a bőr kollagéntermelését
  • Javítja a bőrminőséget: rugalmasabbá & egyenletesebbé teszi
  • Segít visszaadni a bőr természetes fényét
  • Turbózza a hidratáltságot, puhábbá teszi a bőrt
  • Ragyogóbbá, egységesebbé teszi a bőrképet

 

Kiszerelés: 20ml
Mi teszi a terméket egyedivé?
A peptid proteindarabkát jelent, vagyis néhány aminosav összekapcsolódását (tehát az aminosav az építőkő, néhány aminosav együtt peptid, sok-sok aminosav együtt pedig protein, mint például a kollagén vagy az elasztin). Általánosságban a sejtkommunikáló hatóanyagok egy fontos csoportját adják, és a bőrödet fajtától függően számos módon képesek a jó irányba változtatni. Ez a szérum nagyon magas mennyiségben, összesen 8-féle peptidet tartalmaz, 10-féle hidratáló amino savval, természetes hidratáló elemekkel (NMF - Natural Moisturizing Factors), antioxidánsokkal és bőrregeneráló összetevőkkel kombinálva. Ezek együttese a bőrödet simábbá és rugalmasabbá, a ráncokat pedig finomabbá teszi, miközben erősíti a külső ártalmakkal szembeni védekezőképességét, és hozzájárul az egyenletes, ragyogó bőrképhez. Használd extra-erőért önmagában, vagy keverj a kedvenc hidratálódhoz pár cseppet az anti-aging felturbózására!
A formulában megtalálható peptidek:
  • Tripeptide-1: Három amino savból álló híres kollagén darabka, ami trükkösen arra sarkallja a bőrödet, hogy termeljen több kollagént. Ismerős lehet a Matrixy 3000-ből is, ahol palmitisavval kombinálva szerepel. (Hogyan működik? Ha a bőröd széttöredezett kollagént érzékel, akkor az azt üzeni számára, hogy itt az ideje újabb adagot termelni).
  • Palmitoyl Tripeptide-1 + Palmitoyl Tetrapeptide-7 + Palmitoyl Hexapeptide-12: Szinergikusan együttműködő három peptid, ami segít egyensúlyban tartani a bőröd hidratáltságát, elősegíti a fiatalosabb bőrképet, és a kollagéntermelés serkentésével simítja a finomvonalakat, szelidíti a ráncokat.
  • Myristoyl Hexapeptide-16 + Myristoyl Pentapeptide-17: A duó fokozza a bőrfelszín ellenálló képességét és keratin tartalmát, ezzel segítve a hidratáltság növelését és az érzékenység csökkentését.
  • Hexanoyl Dipeptide-3 Norleucine Acetate: A bőr legkülső rétegének dinamikus megújulását segíti, hogy az frissebb és üdébb lehessen.
  • Azelaoyl Bis-Dipeptide-10: A túl sok napártalom miatt kialakult pigmentfoltok halványításában segít, plusz küzd a fakóság ellen, és segít megakadályozni a káros vegyületek termelődését a bőrben, amik a rugalmasság csökkenését is okozzák.


Kinek való ez a termék?
Azoknak, akik egy hatásos és komplex anti-aging szérumot keresnek, és próbára tennék a peptidek tudását. Különösen ajánljuk azoknak is, akiknek nagyon érzékeny a bőre, és a retinolt bármilyen okból nem tolerálják.
Használd reggel és/vagy este, a lemosást, tonizálást és hámlasztást követő lépések egyikeként, a szérumok sorában. Keverj pár cseppet a hidratálókrémedhez vagy szérumodhoz, vagy gyengéden, az ujjaiddal kis körkörös mozdulatokat téve masszírozz egy gyöngy nagyságnyit a bőrbe önmagában. Szem köré is tökéletes!
Összetevők:
Aqua, Glycerin (skin-replenishing), PEG-8 Dimethicone (texture enhancer), Tripeptide-1 (skin-restoring), Palmitoyl Tripeptide-1 (skin-restoring), Palmitoyl Tetrapeptide-7 (skin-restoring), Palmitoyl Hexapeptide-12 (skin-restoring), Myristoyl Hexapeptide-16 (skin-restoring), Myristoyl Pentapeptide-17 (skin-restoring), Hexanoyl Dipeptide-3 Norleucine Acetate (skin-restoring), Azelaoyl Bis-Dipeptide-10 (skin-restoring), Glycoproteins (hydration), Phospholipids (skin-replenishing), Adenosine (skin-restoring), Dipotassium Glycyrrhizate (skin-soothing), Arginine (amino acid/hydration), Valine (amino acid/hydration), Glycine (amino acid/hydration), Alanine (amino acid/hydration), Glutamic Acid (amino acid/hydration), Serine (amino acid/hydration), Threonine (amino acid/hydration), Yeast (Faex) Extract (skin-soothing/hydration), Isoleucine (amino acid/hydration), Proline (amino acid/hydration), Histidine (amino acid/hydration), Phenylalanine (amino acid/hydration), PCA (skin-replenishing), Phytic Acid (antioxidant), Panax Ginseng Root Extract (plant extract/antioxidant), Sodium PCA (skin-replenishing), Psidium Guajava Fruit Extract (guava fruit/antioxidant), Euterpe Oleracea Fruit Extract (acai/antioxidant), Ahnfeltiopsis Concinna Extract (algae/hydration/texture enhancer), Dextran (natural sugar/hydration), Hydrolyzed Silk (texture enhancer), Lecithin (skin-restoring fatty acid), Glyceryl Polymethacrylate (film-forming agent), C12-16 Pareth-9 (emulsifier), Trideceth-12 (emulsifier), Sodium Lactate (hydration), Carbomer (texture enhancer), Aspartic Acid (amino acid/hydration), Polysorbate 20 (emulsifier), Butylene Glycol (texture enhancer), Caprylyl Glycol (texture enhancer), PEG-8 (texture enhancer), C11-15 Pareth-7 (emulsifier), Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride (texture enhancer), Phytosteryl/Octyldodecyl Lauroyl Glutamate (hydration), Ectoin (hydration), Citrate Buffer (pH adjuster), Trimethylsiloxyamodimethicone (texture enhancer), Phenoxyethanol (preservative), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Ethylhexylglycerin (hydration).

A termékről tett állításokat alátámasztó kutatások
Journal of Separation Science, October 2017, pages 3,817-3,829; Journal of Ginseng Research, January 2017, pages 69-77; and January, 2015, pages 1-6; Annals of Dermatology, December 2016, pages 690-696 Clinical, Cosmetic, and Investigational Dermatology, November 2016, pages 411-419; Experimental Dermatology, November 2016, pages 865-871; Experimental and Therapeutic Medicine, August 2016, pages 1,171-1,176; EXCLI Journal, September 2015, pages 1,020-1,030; BioMed Research International, July 2015 ePublication; Clinical, Cosmetic, and Investigational Dermatology, December 2013, pages 317-323; Molecular Pharmaceutics, March 2013, pages 1,063-1,069; Preventive Nutrition and Food Science, December 2012, pages 245-253; International Journal of Cosmetic Dermatology, September 2012, pages 207-212; The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, January 2009, pages 36-40; International Journal of Cosmetic Science, June 2000, pages 207-218.
Mik azok a peptide-ek, és miért jó nekem, ha használok peptides terméket?
A peptid proteindarabkát jelent, vagyis néhány aminosav összekapcsolódását (tehát az aminosav az építőkő, néhány aminosav együtt peptid, sok-sok aminosav együtt pedig protein, mint például a kollagén vagy az elasztin, ami két a bőrben rendkívül fontos protein). A peptidek sokféleképpen hatnak, és rengeteg szuper dolgot tudnak tenni a bőrödért: van, amelyik trükkösen a kollagéntermelést tudja serkenteni, van amelyik - kicsit hasonlóan a botoxhoz - a mimikai izmok ellazításával segít felvenni a harcot a mimikai ráncokkal, míg mások például a bőr rugalmasságát növelik. Viszonylag fiatal összetevők egyébként a bőrápolásban, de nagyon ígéretesek.

Hogyan segíti nekem a ráncok ellen?
A peptidek elég különbözőfélék, és néhányuk éppen abban szuper, hogy a bőrödet kollagántermelésre sarkallja (a kollagén segíti a bőrödet feszesen tartani). Hogyan? Egy pici trükkel: a bőrbe jutva azt hiteti el a bőröddel, hogy a természetes része, vagyis egy lebomlott kollagén darabkája; ezzel szembesülve a bőröd kétségbeesik, hogy juj, kevés a kollagén, és gyártásba kezd :) Minél több a kollagén, a bőröd pedig annál feszesebb.

Ha a kollagént akarom növelni a bőrömben, nem sokkal egyszerűbb kollagénes krémet használni?
Logikus az érvelésed, de sajnos hibás. Nem vetted számításba, hogy a bőröd ugyanis roppant bonyolult egy gépezet, és a kollagénhálózata sem kevésbé az: többféle típusú kollagénből áll, amik bonyolult szerkezetet alkotva támogatják a bőr struktúráját. Így még ha be is szívódna megfelelően mélyre a bőrre kent kollagén (amit egyébként nem tesz, hiszen a kollagén egy fehérje, vagyis szép nagy molekula), akkor sem tudna varázslatos módon a természetes kollagénhálózatba beépülni. Helyette fókuszálj a bőröd saját kollagén termelésének fokozására (helló retinol, vagy peptidek), illetve vigyázz a már meglévő kollagénre (helló napi fényvédelem és antioxidánsok). Olvass bővebben arról, mire jó és mire nem a kollagén a krémekben.

Mi a különbség az amino sav és a peptid között?
Az amino savak a peptidek és a fehérjék építő kövei. Bőrápolás szempontjából önmagában is szuper hasznosak, természetes hidratáló elemek fajtától függően akár extra tudással. A peptide az néhány (tipikusan 2-10) amino sav láncolataként jön létre, és ahogy fentebb is írtuk fajtától függően sokféleképpen tudják a bőrödet pozitívan befolyásolni.

Melyik Paula's Choice hidratálókrémhez vagy szérumhoz keverve működik a legjobban?
A Peptide Booster minden olyan hidratálónkkal és szérumunkkal együtt nagyszerűen használható, amelyik nem tartalmaz fényvédőt (nappalra a legjobb, ha először bemasszírozod a peptide boostert, és utána viszed fel a fényvédős hidratálót a bőrödre). Az, hogy kinek melyik párosítás válik be a leginkább, bőrtípustól és az esetleges bőrproblémá(k)tól függ. Ha valakinek például száraz vagy nagyon száraz a bőre, kombinálhatja többek között a Skin Recovery Replenishing Moisturizer hidratálónkkal és/vagy a Skin Recovery Super Antioxidant Concentrate Serum-mal. Nem szükséges egyszerre szérumhoz is és hidratálóhoz is keverni, de természetesen ennek sincs semmi akadálya.

Hozzákeverhetem a fényvédőmhöz is?
Nem ajánljuk, hogy a fényvédődbe vagy fényvédős hidratálódba közvetlenül belekeverj bármilyen más terméket, mert az esetlegesen csökkentheti annak a hatékonyságát. Természetesen alá nyugodtan felviheted, akár önmagában, akár szérumba vagy hidratálóba keverve, és ezt javasoljuk is. A fényvédelem viszont mindig az utolsó lépés kell, hogy legyen a reggeli bőrápolási rutinban.

Problémás (sokszor pattanásos és zsíros) bőrre is használhatom?
Igen! A Peptide Booster könnyed szérum, ami nem tömíti el a pórusokat vagy nehezíti el a bőrt. Ráadásul klasszul hidratál is (főleg a nyári időszakban lehetséges, hogy egy zsírosabb bőrnek nincs is szüksége mellette külön hidratálóra).

Érzékeny/rosaceás a bőröm. Én is használhatom?
Igen, kifejezetten azoknak is ajánljuk, akik valamilyen érzékenységi reakció miatt a retinolt sem tudják használni.