fényvédelem kutatás
Következtetés: A klinikai bőröregedést nagymértékben befolyásolják a külső tényezők, különösen a napártalom. Az UV-sugaraknak való kitettség az arcon megjelenő bőröregedés jeleinek mintegy 80%-áért felelős.

Ebben a cikkben:

fényvédelem kutatás
Következtetés: A klinikai bőröregedést nagymértékben befolyásolják a külső tényezők, különösen a napártalom. Az UV-sugaraknak való kitettség az arcon megjelenő bőröregedés jeleinek mintegy 80%-áért felelős.

Elsőre talán kicsit őrült dolgonak hangzik decemberben a fényvédelemről beszélni (igen, ezt a cikket decemberben írtuk eredetileg, de aktuális az év minden napján :)), de nincs tudatos bőrápolás napi fényvédelem nélkül. A napi fényvédelem pedig az év 365 napjára vonatkozik, vagyis télre és nyárra is. Ponthogy télen könnyű azt gondolni, hogy áh, úgysincs nap, most nem fontos (a barnulást okozó UVB valóban kevesebb van, de a legalább annyira káros UVA télen-nyáron is ugyanúgy van!). Szóval azt gondoltuk, hogy itt az ideje egy kis fényvédő motivációnak, és mivel egy kép többet ér, mint 1000 szó, most mutatunk három döbbenetes képet ill. videót, hogy hosszú távon mit is tesz a nap a bőrrel, nem is beszélve a fotón is látható kutatásról, ami arra jutott, hogy a bőröregedés látható jeleinek mindegy 80%-ért az UV sugarak a felelősek.

Az első kép, illetve aztán a videó lehet, hogy már ismerős is lesz, ők bejárták már a világot, a harmadik viszont egy olyan fotó, amit én készítettem, a saját szememmel láttam, és engem is hihetetlen módon megdöbbentett. Szóval lássuk!

1. A féloldalas kamionsofőr

A 69 éves kamionsofőr, akit munkája során 25 éven át féloldalasan ért a nap. A kép először a The New England Journal of Medicine cikkében jelent meg.

A féloldalas kamionsofőr

2. Hogyan lát téged a nap videó

Több mint 17 millió megtekintésnél jár ez 3 perces videó, ami megmutatja a még nem látható, de a felszín alatt már fejlődő pigmentfoltokat.

3. Saját nagymamán naptól védett combja vs. napnak kitett keze

A kép azt hiszem mindent elmond, bár élőben még döbbenetesebb volt.

Napnak kitett kéz vs naptól védett comb

Ha éppen nem nyár van, és nem a strandon van az ember lánya, akkor könnyű azt gondolni, hogy áh, mindegy, nem fontos. De UVA télen-nyáron ugyanannyi van, a bőrkárosodás pedig elraktározódik, halmozódik, és egyszer csak a felszínre tör pigmentfoltok, ráncok formájában (nem beszélve a bőrrákról....). Ha előre gondolkodó típus vagy, ha szeretnéd hogy hosszú távon egészséges maradjon a bőröd, akkor a napi fényvédelem fontos, sőt mondhatni, hogy alap.

Szuper fényvédők minden napra

 1. RESIST Super-Light Wrinkle Defense SPF 30
  RESIST Super-Light Wrinkle Defense SPF 30
  Regular Price 16990 Ft Akciós ár 15291 Ft
 2. RESIST Youth-Extending Daily Fluid SPF 50
  RESIST Youth-Extending Daily Fluid SPF 50
  Regular Price 16990 Ft Akciós ár 15291 Ft
 3. RESIST Skin Restoring Moisturizer with SPF 50
  RESIST Skin Restoring Moisturizer with SPF 50
  Regular Price 16990 Ft Akciós ár 15291 Ft
 4. Skin Recovery Daily Moisturizing Lotion SPF 30
  Skin Recovery Daily Moisturizing Lotion SPF 30
  Regular Price 14990 Ft Akciós ár 13491 Ft
Mi is utáljuk a spamet. Bármikor egy gombnyomással leiratkozhatsz!