Tudtad? 15 000 Ft felett ingyenes a szállítás :)
Geek & Gorgeous 101

Stress Less

3490 Ft
0,5% Beta-Glucan + Madecassoside szérum
Állatokon nem tesztelték | 100%-ban illat- és színezékmentes | Magyar márka

Könnyed, lágy gélszérum, nagy mennyiségű Beta-Glucannal és a "cica"-ként ismert Madecassoside-dal, ami segít nyugtatni, regenerálni és hidratálni a bőrt.

  • Hatásos érzékeny, irritált, sérült vagy vízhiányos bőrre
  • 0,2% Beta-Glucan, ami jelentős regeneráló, sebgyógyító hatású, plusz hidratál és anti-agingben is segít
  • 0,3% Madecassoside-dal, ami bizonyított nyugtató és regeneráló hatású + szuper antioxidáns is
  • Csökkenti a pirosságot és az irritáció jeleit
  • Puhábbá és hidratáltabbá teszi a bőrt
  • Szuper smart-aging páros egy tiszta C-vitaminnal
  • Gyorsan beszívódó, géles állag, minden bőrtípusra

 

Kiszerelés: 30ml
Mi teszi a terméket egyedivé?
A Stress Less az érzékeny, sérült, irritált vagy dehidratált bőr barátja, ami két szupermolekula, a zabból származó Beta-Glucan és a "cica"-ként is ismert Madecassoside segítségével érezhetően nyugtatja a bőrt, csökkenti a pirosságot, hidratál, és segíti a sérült védőréteg helyreállását.

A zabból származó Beta-Glucannak hihetetlenül jó bőrregeneráló és sebgyógyító hatása van, emellett hidratálja és nyugtatja a bőrt és bónusz anti-aging hatása is ismert. Ebben a szérumban 0,2%-ot találsz benne, míg az ázsiai gázlóból származó, "cica"-ként is ismert Madecassoside-ból 0,3%-ot, ami sebgyógyító és nyugtató hatása mellett szuper antioxidáns összetevő is.

Ezek a mennyiségek talán nem hangzanak soknak, de jó tudni, hogy a kutatások szerint a Madecassoside már 0,05%-ban és 0,1%-ban is hatásos UV elnyelő, C-vitaminnal kombinálva pedig igazi BFF a reggeli bőrápolásban (tipp: használd reggelente a C-Glow után ;)). 0,2%-ban a védőrétegerősítő tulajdonságai is számottevőek, és ebben a mennyiségben már a hidratáló, valamint pirosságcsökkentő hatásai is megmutatkoznak, miközben csökkenti az irritált vagy például psoriasis-os bőrre jellemző viszketést is. In-vivo, vagyis embereken végzett, gyártói kísérletek szerint a Beta-Glucan már 0,05%-ban is jelentős hidratáló hatást vált ki, ebben hasonlóan jó (vagy talán jobb!), mint a vízmegtartás királynőjeként ismert hialuronsav. 0,1%-ban pedig segít feszesebbé, rugalmasabbá és simábbá is tenni a bőrt.

Kinek való ez a termék?
Igazából mindenkinek, aki szeretné felturbózni a bőrápolást egy hidratáló-nyugtató, bónusz anti-aging hatású szérummal. Különösen ajánljuk érzékeny, irritált vagy sérült bőrre, vagy annak, aki erős aktívokat használ (például benzoyl-peroxide-ot vagy vényköteles tretinoint).
Használd reggel és/vagy este a szérumok sorában, tiszta arcbőrön, még a hidratáló vagy a fényvédő előtt. Oszlass el 2-4 cseppet a bőrödön, és finoman simítsd bele.

Két évig eláll bontatlanul, kibontás után 6 hónapon belül érdemes elhasználni.
Kulcs összetevők:
Madecassoside
Az ázsiai gázló vagy más néven Gotu Kola aktív komponense, amit "cica"-ként is ismerhetsz. Bizonyított sebgyógyító és nyugtató hatása mellett szuper antioxidáns összetevő is.

Beta-Glucan
A zabból származó szupermolekulának hihetetlenül jó bőrregeneráló és sebgyógyító hatása van, emellett hidratálja és nyugtatja a bőrt és bónusz anti-aging hatása is ismert. Kémiailag egy nagy cukormolekula (poliszacharid), ami ismétlődő egységből áll, hasonló szerkezetű, mint a jól ismert hialuronsav, hasonlóan jó (sőt, egyesek szerint jobb) hidratáló hatással. Míg a nagyobb molekulaméretű egységek a bőr felszínén maradnak és hidratálják, nyugtatják azt, addig a kisebb szerkezetű részek mélyebbre szívódnak (egészen a bőr középső részébe, a dermisbe), és ígéretes anti-aging hatást fejtenek ki.

Saccharide Isomerate
Bőrazonos szénhidrogén molekula, ami mágnesként tapad a bőrhöz, így hosszabban hidratálja, mint más vízmegkötő összetevők.

Összetevők:
Aqua (Water), Methyl Gluceth-20, Saccharide Isomerate, Glycerin, Madecassoside, Beta-Glucan, 1,2-Hexanediol, Citric Acid, Sodium Citrate, Caprylyl Glycol, Carbomer, Sodium Hydroxide, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol

Kutatások:
International Journal of Cosmetic Science, Volume 27 (5) – Oct 1, 2005, Anti‐Wrinkle Therapy: Significant New Findings in the Non‐Invasive Cosmetic Treatment of Skin Wrinkles with Beta‐Glucan; Phytotherapy Research, , Volume 28 (2) – Oct 1, 2005, Skin Health Promotion Effects of Natural Beta‐Glucan Derived from Cereals and Microorganisms: A Review; Shen, Xueqing, et al. "Propionibacterium acnes related anti-inflammation and skin hydration activities of madecassoside, a pentacyclic triterpene saponin from Centella asiatica." Bioscience, biotechnology, and biochemistry 83.3 (2019): 561-568.; Liu, Mei, et al. "Madecassoside isolated from Centella asiatica herbs facilitates burn wound healing in mice." Planta medica 74.08 (2008): 809-815.; Haftek, Marek, et al. "Clinical, biometric and structural evaluation of the long‐term effects of a topical treatment with ascorbic acid and madecassoside in photoaged human skin." Experimental dermatology 17.11 (2008): 946-952.; Jung, Eunsun, et al. "Madecassoside inhibits melanin synthesis by blocking ultraviolet-induced inflammation." Molecules 18.12 (2013): 15724-15736.
Mi az a Beta-Glucan, és miért jó a bőrömnek?
A zabból származó szupermolekulának hihetetlenül jó bőrregeneráló és sebgyógyító hatása van, emellett hidratálja és nyugtatja a bőrt és bónusz anti-aging hatása is ismert. Kémiailag egy nagy cukormolekula (poliszacharid), ami ismétlődő egységből áll, hasonló szerkezetű, mint a jól ismert hialuronsav, hasonlóan jó (sőt, egyesek szerint jobb) hidratáló hatással. Míg a nagyobb molekulaméretű egységek a bőr felszínén maradnak és hidratálják, nyugtatják azt, addig a kisebb szerkezetű részek mélyebbre szívódnak (egészen a bőr középső részébe, a dermisbe), és ígéretes anti-aging hatást fejtenek ki. In-vivo, vagyis embereken végzett, gyártói kísérletek szerint a Beta-Glucan már 0,05%-ban is jelentős hidratáló hatást vált ki, 0,1%-ban pedig segít feszesebbé, rugalmasabbá és simábbá is tenni a bőrt.

Mi az a Madecassoside, és miért jó a bőrömnek?
Az ázsiai gázló vagy más néven Gotu Kola aktív komponense, amit "cica"-ként is ismerhetsz. Bizonyított sebgyógyító és nyugtató hatása mellett szuper antioxidáns összetevő is. A kutatások szerint a Madecassoside már 0,05%-ban és 0,1%-ban is hatásos UV elnyelő, C-vitaminnal kombinálva pedig igazi BFF a reggeli bőrápolásban (tipp: használd reggelente a C-Glow után ;)). 0,2%-ban a védőrétegerősítő tulajdonságai is számottevőek, és ebben a mennyiségben már a hidratáló, valamint pirosságcsökkentő hatásai is megmutatkoznak, miközben csökkenti az irritált vagy például psoriasis-os bőrre jellemző viszketést is.

Miért jó tiszta C-vitaminnal kombinálni?
Mind a C-vitamin, mind a Madecassoside szuper antioxidáns hatású összetevő, ami segíti a reggeli fényvédelem hatékonyságát. A kutatások szerint pedig 0,1% Madecassoside 5% tiszta C-vitaminnal kombinálva jelentős anti-aging hatással is bír, így a C-Glow és a Stress Less szuper smart-aging párost alkotnak reggelente.

Érzékeny/rosaceás/ekcémás/psoriasis-os a bőröm. Nekem jó lehet?
Igen! Sőt, nagyon jó választás. Mind a Beta-Glucan, mint a Madecassoside az érzékeny, irritált vagy sérült bőr jó barátja, ami segít csökkenteni a pirosságot és a viszketést, hosszútávon pedig erősíti a védőréteget, emellett kellemesen hidratál is.

Pattanásokra hajlamos a bőröm, nekem is javasoljátok a terméket?
Igen! A problémás bőr egyben érzékeny bőr is, ezért szuperjót tesz neki, ha segíted a bőrnyugtatást, plusz a könnyed hidratálás is nagyon jót tesz. Kifejezetten ajánljuk, ha pattanások elleni, erős hatóanyagokat használsz, például benzoyl peroxide-ot vagy vényköteles tretinoint.