Májusban szuper reggeli szérumok -10% Megnézem >>
Geek & Gorgeous 101

Power Peptides

5490 Ft
Pro-Kollagén Multi-Peptid Szérum minden bőrtípusra
Állatokon nem tesztelték | 100%-ban illat- és színezékmentes | Magyar termék
Négyfajta high-tech peptidtechnológia egy könnyed, hidratáló emulzióban, ami segít visszaadni a bőr rugalmasságát, és serkenti a bőr saját kollagéntermelését.

  • 4féle kollagéntermelést serkentő peptid technológiával a klinikailag bizonyított (vagy annál magasabb) mennyiségben
  • 3% Matrixyl 3000 + 2% Matrixyl synthe'6 + extramagas 4% TEGO® PEP 4-17 + 0,001% X50 Antiaging (high-tech vivőrendszerbe zárt kopper peptid, aminek köszönhetően ebben a pici mennyiségben kell használni)
  • Feszesebbé és rugalmasabbá teszi a bőrt, rendszeres használattal finomítja a ráncok megjelenését
  • Szemkörnyéken is használható
  • Tejszerű, könnyedén beszívódó formula
  • Minden bőrtípusra
Kiszerelés: 30ml
Mi teszi a terméket egyedivé?
Könnyed, lotion állagú komplex peptidszérum, ami a ráncok csökkentésére és a bőr feszesítésére fókuszál. A Power Peptides formulájában négyfajta peptidtechnológia (és összesen hat peptid molekula) található:

* 3% Matrixyl 3000 (Palmitoyl Tripeptide-1 és Palmitoyl Tetrapeptide-7 kombinációja): az egyik legbizonyítottabb és legtöbbet használt peptidtechnológia. A gyártó adatai szerint 3% Matrixyl 3000 napi kétszeri, 2 hónapos használat mellett jelentősen csökkenti a ráncok mélységét és sűrűségét, miközben javítja a bőrfelszín egyenetlenségeit, rugalmasságát és tónusát, bónuszként pedig lifting hatással is rendelkezik.

* 2% Matrixyl synthe'6 (Palmitoyl Tripeptide-38): a Matrixyl technológia újabb generációja, ami képes fokozni a bőr középső rétegében (dermis) található ECM (Extra Cellular Matrix – azaz sejten kívüli mátrix) 6 fő összetevőjének (kollagén I, III, IV, fibronectin, hialuronsav és Laminin 5) a termelődését, ami egyenletesebb bőrt és kevesebb ráncot eredményez, különösen a homlok és a szemkörnyék (szarkalábak) területén.

* TEGO® PEP 4-17 (Tetrapeptid-21): szuper kutatási adatokkal rendelkező peptid, ami erőteljesen fokozza az extracelluláris mátrix több elemének (a kollagén, a hiaurolsav és a fibronectin) a termelődését. Míg a TEGO® PEP 4-17 klinikailag bizonyítottan már 0,5%-tól működik, a Power Peptides formulájában 4%-ban van jelen (amelyet a gyártó a nagyon szép, szemmel látható eredmenyéket hozó, 60 fős in vivo tesztjében is használt) a bőr rugalmasságának és simaságának növelése érdekében.

* X50 Antiaging (Copper Palmitoyl Heptapeptide-14): a negyedik peptidtechnológia a formulában egy high-tech vivőrendszerrel rendelkező, kapszulázott rézpeptid. A rézpeptidet egy biokompatibilis polimer héjba burkolják, és ezen a héjon kívül egy másik, ún. célzópeptid (Heptapeptid-15 Palmitát) helyezkedik el. Ez a peptid vonzódik a fibroblaszt sejt egyik receptorához, és ezáltal elősegíti, hogy a bőr megfelelő helyére, a kollagéntermelő fibroblaszt sejtekhez jusson el a rézpeptid. Ennek köszönhetően ez a technológia már szuper kicsi mennyiségben is hatékony, a klinikailag bizonyított és ajánlott mennyiség mindössze 0,001%, és ez a mennyiség található meg a Power Peptides szérumban is.

Kinek való ez a termék?
Mindenkinek, aki szeretné a smart-aging rutinját egy komplex, hatékony peptidszérummal kiegészíteni. Minden bőrtípusra szuper, hidratáló, tejes formulájának köszönhetően egy hidratáló szérumot (pl. egy hialuron szérumot) is kiválthatsz vele.
Használd reggel és/vagy este, a lemosást, tonizálást és hámlasztást követő lépések egyikeként. A szérumok sorában az áttetsző, géles szérumok után, de a krémesebb textúrájú (pl: A-Game) termékek előtt jöjjön. Használható szemkörnyéken is, és kombinálható bármilyen aktív hatóanyaggal egy rutinban.
Kulcs összetevők:
Matrixyl 3000 (Palmitoyl Tripeptide-1 + Palmitoyl Tetrapeptide-7)
Az egyik legjobban bizonyított peptid duó a ráncok csökkentésére. Javítja a bőr rugalmasságát, a ráncok mélységét, és összességében hozzájárulhat az egységesebb, fiatalosabb bőrképhez.

Matrixyl synthe’6 (Palmitoyl Tripeptide-38)
Képes fokozni a bőr középső rétegében (dermis) található ECM (Extra Cellular Matrix – azaz sejten kívüli mátrix) 6 fő összetevőjének (kollagén I, III, IV, fibronectin, hialuronsav és Laminin 5) a termelődését, ami egyenletesebb bőrt és kevesebb ráncot eredményez.

TEGO® PEP 4-17 (Tetrapeptide-21)
Erőteljes kollagén és egyéb extracelluláris mátrix elemek termelődését fokozó peptid, ami a gyártó tesztjeiben több mint kettőször olyan hatásos volt, mint az első generációs, eredeti Matrixyl molekula, a Palmitoyl Pentapeptide-4 (ebben a termékben a második és harmadik generációs Matrixyl technológia van).

X50 Antiaging (Copper Palmitoyl Heptapeptide-14)
Kapszulázott rézpeptid technológia szuper high-tech vivőrendszerrel, ami elősegíti, hogy a rézpeptid a bőr megfelelő helyére, a kollagéntermelő fibroblaszt sejtekhez jusson el, ezáltal serkentve a bőr saját kollagén és elasztintermelését.

Összetevők:
Aqua (Water), Glycerin, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Polyglyceryl-6 Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Panthenol, Dicaprylyl Carbonate, Dicaprylyl Ether, Potassium Cetyl Phosphate, Polyglyceryl-6 Behenate, Tetrapeptide-21, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Palmitoyl Tripeptide-38, Copper Palmitoyl Heptapeptide-14, Heptapeptide-15 Palmitate, Saccharide Isomerate, Allantoin, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Tapioca Starch, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Carbomer, Polysorbate 20, Hydroxypropyl Cyclodextrin, Lactic Acid/Glycolic Acid Copolymer, Polyvinyl Alcohol, Citric Acid, Sodium Citrate, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin

Kutatások:
Pai, Varadraj Vasant, Prasana Bhandari, and Pankaj Shukla. "Topical peptides as cosmeceuticals." Indian Journal of Dermatology, Venereology, and Leprology 83.1 (2017): 9.
Schagen, Silke Karin. "Topical peptide treatments with effective anti-aging results." Cosmetics 4.2 (2017): 16.
Gorouhi, F., and H. I. Maibach. "Role of topical peptides in preventing or treating aged skin." International journal of cosmetic science 31.5 (2009): 327-345.
Farwick, Mike, et al. "Bioactive tetrapeptide GEKG boosts extracellular matrix formation: in vitro and in vivo molecular and clinical proof." Experimental dermatology 20.7 (2011): 602-604.
Mik azok a peptidek?
A peptid proteindarabkát jelent, vagyis aminosavak összekapcsolódását (tehát az aminosav az építőkő, az aminosavak együtt a peptid, sok-sok aminosav együtt pedig a fehérje, mint például a kollagén vagy az elasztin, ami két a bőrben rendkívül fontos fehérje). A szervezetben és a bőrben természetesen is sok peptid van, amik változatos sejtjelző funkciókat töltenek be.

Milyen hatást várhatok egy peptidszérumtól? Hogyan működnek?
A peptidek egy nagy és változatos összetevőcsoport, a legismertebbek általában az anti-agingre fókuszálnak. Ezen belül egy nagyobb csoportot alkotnak azok, amik a lebomló kollagén és egyéb ECM komponenseket utánozzák, és ezzel jelzik a bőrnek, hogy szükséges többet termelni. A Power Peptides-ban is ilyen típusú technológiákat találsz.

Egy másik csoport a vivő peptideké, amik a szállításban jeleskednek, ezek képesek valamit A-ból B-be juttatni, például olyan fontos nyomelemeket, mint a réz (copper) vagy a magnézium. A leghíresebb vivő peptid a Copper-Tripeptide-1 (vagyik GHK-Cu).

Botox utánzó peptidekről is beszélhetünk, ez a csoport tulajdonképpen a megszakítás elvén működik, az ide tartozó peptidek az ingerületet átvivő folyamatot gátolják. Ez azért klassz dolog, mert így képesek a mimikai izmokat ellazítani, kicsit utánozva a Botoxot (nyilván messze nem olyan hatásosan :)).

Hogyan segítenek a peptidek konkrétan a ráncok ellen?
A peptidek elég különbözőfélék, és néhányuk éppen abban szuper, hogy a bőrödet kollagántermelésre sarkallja (a kollagén segíti a bőrödet feszesen tartani). Hogyan? Egy pici trükkel: a bőrbe jutva azt hiteti el a bőröddel, hogy a természetes része, vagyis egy lebomlott kollagén darabkája; ezzel szembesülve a bőröd kétségbeesik, hogy juj, lebomlott a kollagén, és gyártásba kezd :) Minél több a kollagén, a bőröd pedig annál feszesebb.

Ha a kollagént akarom növelni a bőrömben, nem sokkal egyszerűbb kollagénes krémet használni?
Ez logikusnak tűnik, de nincs így. A bőröd ugyanis roppant bonyolult gépezet, és a kollagénhálózata sem kevésbé az: többféle típusú kollagénből áll, amik bonyolult szerkezetet alkotva támogatják a bőr struktúráját. Így még ha be is szívódna megfelelően mélyre a bőrre kent kollagén (amit egyébként nem tesz, hiszen a kollagén egy fehérje, vagyis szép nagy molekula), akkor sem tudna varázslatos módon a természetes kollagénhálózatba beépülni. Helyette fókuszálj a bőröd saját kollagén termelésének fokozására (helló retinoidok & peptidek), illetve vigyázz a már meglévő kollagénre (helló napi fényvédelem és antioxidánsok). Olvass bővebben arról, mire jó és mire nem a kollagén a krémekben.

Problémás (sokszor pattanásos és zsíros) bőrre is használhatom?
Igen! A Power Peptides egy könnyed szérum, ami nem tömíti el a pórusokat vagy nehezíti el a bőrt. Ráadásul klasszul hidratál is (főleg a nyári időszakban lehetséges, hogy egy zsírosabb bőrnek nincs is szüksége mellette külön hidratálóra).

Kombinálhatom a peptidszérumokat aktív hatóanyagokkal (hámlasztó, C-vitamin, retinoid) a rutinomban?
Igen, semmi akadálya nincs, nyugodtan használhatod a terméket a bevált aktív hatóanyagaiddal is együtt!

Érzékeny bőrre is használhatom?
Igen, kifejezetten azoknak is ajánljuk, akik valamilyen érzékenységi reakció miatt a retinoidokat sem tudják használni.