Májusban szuper reggeli szérumok -10% Megnézem >>
Geek & Gorgeous 101

Mighty Melt

4290 Ft
Lemosó balzsam (vízálló) smink és fényvédő eltávolítására
Állatokon nem tesztelték | 100%-ban illat- és színezékmentes | Magyar termék

Gyengéd, mégis rendkívül hatékony lemosó balzsam, ami selymesen olvad a bőrön, miközben leoldja még a tartós, vízálló sminket és fényvédőt is.

  • Tökéletesen & nyom nélkül eltávolítja a makacs, tartós sminket és fényvédőt is
  • Szilárd balzsamból selymes olajjá olvad, majd vízzel érintkezve tejes emulzióvá válik, ami könnyen leöblíthető
  • Tiszta, puha és hidratált bőrt hagy maga után
  • Nem hagy zsíros érzetet
  • Minden bőrtípusra
Kiszerelés: 98ml
Mi teszi a terméket egyedivé?
Gyengéd, bőrbarát lemosó balzsam, ami nap végén tökéletesen, nyom nélkül leoldja a tartós, vízálló sminket és fényvédőt is. Ideális estére dupla tisztítás első lépéseként, vagy akár önmagában használva. A szilárd balzsam selymes olajjá olvad a bőrön, és miközben mesésen siklik rajta, a legmakacsabb szennyeződéseket is feloldja. Víz hatására tejszerű emulzióvá változik, amit aztán könnyen leöblíthetsz az arcodról. Finom, puha bőrt hagy maga után, zsíros érzet nélkül.

Kinek való ez a termék?
Mindenkinek, aki gyengéd, mégis extrahatásos sminkeltávolítót keres, amit könnyű leöblíteni és tökéletesen tiszta, puha bőrt hagy maga után.
Használd száraz bőrre, száraz kézzel. Emelj ki egy nagylelkű, féldiónyi-diónyi adagot az ujjaid segítségével, és vidd fel az arcbőrödre. Gyengéden masszírozd át vele a bőrödet és a szemedet (csukott szemedet) körkörös mozdulatokkal, majd a kezedet kissé bevizezve folytasd a körkörös masszírozást, hogy az olaj tejszerű emulzióvá változzon, és leoldja a sminket és a fényvédőt a bőrödről. Öblítsd le alaposan, majd ha dupla lemosást csinálsz, azonnal jöhet is a 2., vízbázisú lemosód (a mi tippünk: Jelly Joker). Ha csak önmagában használod, akkor egy tiszta törülköző segítségével lapogasd szárazra a bőrödet.

Élettartam: Felnyitás nélkül 2 évig áll el, felnyitástól számítva érdemes 8 hónapon belül elhasználni.
Kulcs összetevők:
Ethylhexyl Palmitate
Gazdagon terülő emolliens észter, ami kimondottan hatékony a vízálló smink és fényvédő eltávolításában.

PEG-20 Glyceryl Triisostearate
Magas hatékonyságú, kíméletes felületaktív anyag (vagyis tisztító összetevő), ami gyengéd a bőrhöz, és könnyedén leöblíthető vízzel. Nem hagy maga után zsíros, elnehezítő érzetet. Kiváló eleme a lemosó balzsamoknak és olajaknak!

Olive Oil PEG-7 Észterek
Olívaolajból származó, vízoldékony, de olajos folyadék, ami szintén felületaktív anyagként tisztító feladatot lát el a balzsamban.

Oleyl Erucate
Növényi eredetű emilliens észter (oleyl alcohol + erucic acid) gazdag, ápoló hatással és nagyszerű tiszító képességgel.

Összetevők:
Ethylhexyl Palmitate, Oleyl Erucate, Olive Oil PEG-7 Esters, PEG-20 Glyceryl Triisostearate, Synthetic Wax, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin
Mi az, hogy "lemosó balzsam"?
A lemosó balzsamok olyanok, mint a 2.0-ás sminklemosók: szilárd állagú olajos lemosók, amik a bőrrel érintkezve selymes olajjá változnak. Erősségük, hogy szuperjól tisztítanak: maradéktalanul eltávolítják a napi szennyeződéseket, a tartós fényvédőt és a vízálló sminket is. Általában tégelyes kiszerelésben találkozhatsz velük (a PC Omega lemosó balzsamja a kivétel, ami tubusban van :)), és szuperek dupla lemosás első lépéseként. A Geek & Gorgeous 101 Mighty Meltje egy illatanyagmentes, illóolajmentes, tápláló és hidratáló formula, ami nemcsak tökéletesen tisztít, de puha, hidratált érzést is hagy maga után.

Száraz vagy nedves bőrre használjam?
A lemosó balzsamokat száraz bőrre (száraz kézzel) kell felvinni. Gyengéd, körkörös mozdulatokkal masszírozd át vele az arcodat (a csukott szemedet is), majd egy kis langyos vízzel masszírozd tovább addig, míg tejszerűen fehéres nem lesz. Ezután bő vízzel öblítsd le, és használd a 2. lemosódat vagy ha önmagában használod, akkor töröld szárazra az arcod.

Önmagában használjam, vagy dupla tisztításhoz?
Alapvetően ő egy dupla tisztítás első lépésének szánt lemosó balzsam, de mivel vízzel könnyedén eltávolítható, akár önmagában is használhatod. Ahogy Neked szimpatikusabb :) A mi tippünk, hogy ha dupla tisztításban használod, utána a Jelly Joker jöjjön.

Mi az a dupla lemosás és miért jó nekem?
A dupla lemosás (double cleansing) pontosan azt jelenti, amit a neve sugall: két lemosót egymás után. Az első ilyenkor a sminkeltávolításra fókuszál, a második pedig a bőr kíméletes tisztítására és az első lemosó esetleges maradékainak eltávolítására. Ha sminkelsz és/vagy vízálló fényvédőt használsz, akkor arra bíztatunk, próbáld ki! Ha viszont nem szoktál erősebb sminket viselni, akkor egy hagyományos, vízzel leöblíthető lemosó is szuper lesz!

Azt írjátok, a bőrön olajjá változik. Az olajosság nem hagy zsíros érzetet a bőrön?
Elég ellentmondásosnak hangzik, tudjuk, de nem. Csak selymes-puha utóérzete van, és persze ragyogóan tiszta bőr. Zsírosabb bőre is nyugodtan használhatod!

Zsíros a bőröm. Nekem is jó lehet?
A Mighty Melt minden bőrtípus és bőrprobléma számára szuper lehet, még a zsíros bőrűeknek is. Sőt, még jót is teszel a zsíros bőröddel, ha olajos lemosót vagy lemosó balzsamot választasz, mert például a szárítóbb hatású gélekkel szemben nem fogja a bőrödet arra ösztönözni, hogy több olajat termeljen, így bár ő maga olajos, a bőrödet nem fogja azzá tenni.