Tudtad? 15 000 Ft felett ingyenes a szállítás :)
Geek & Gorgeous 101

C-Glow

3890 Ft
15% C-vitamin Szérum
Állatokon nem tesztelték | 100%-ban illat- és színezékmentes | Magyar márka

15% tiszta C-vitamin egy vízkönnyű formulában, ami ragyogóbbá és egységesebbé teszi a bőrödet, miközben antioxidáns védelmet ad és serkenti a bőröd saját kollagéntermelését. 

  • Hatásos élettelen, egyenetlen, az öregedés jeleit mutató bőrre
  • A C-vitamin és az őt segítő ferulic sav és E-vitamin antioxidáns védelmet ad, reggel használva segíti a fényvédőd hatását
  • Hosszabb távú használattal serkentheti a bőröd kollagéntermelését és feszesíti a bőrödet
  • Segít halványítani a foltokat, egyenletesebbé teszi a bőrt
  • Szuper-könnyed, vízszerű állag, gyorsan beszívódik
  • Fontos tudni: Rövid lejáratú termék, kezd el használni, amint Nálad van. Otthon érdemes hűtőben tárolni, ezzel meghosszabbíthatod a szavatosságát. Ha ez macerás, akkor vegyél mellé ide kattintva egy 10ml-s kis üveget, amit tölts fel nyugodtan a fürdőszobádba, míg a nagy C-Glow-t tartsd a hűtőben.
Kiszerelés: 30ml
Mi teszi a terméket egyedivé?
A C-vitamin egy igazi szupersztár, 3 az 1-ben összetevő, ami antioxidáns védelmet ad a bőrödnek, serkenti a bőröd kollagéntermelését és halványítja a pigmentfoltokat. A legbizonyítottabb C-vitamin forma maga a tiszta C-vitamin (Ascorbic Acid), a gond csak az vele, hogy rendkívül nehezen formulázható és instabil molekula. Hosszabb távú stabilitáshoz általában vízmentes és emiatt "nehezebb, vaskosabb" állag szükséges. A könnyű, víz alapú formulák stabilitása még extra antixodánsokat és megfelelő pH-értéket használva is viszonylag kicsi, így a formula frissessége fontos. Emiatt a C-Glow-t hetente készítik, hogy a lehető legfrissebben érkezzen meg hozzád.

A C-Glow lejárati ideje jóval rövidebb, mint az átlag kozmetikumoké: 2-3 év helyett csak 6 hónap a gyártástól a szavatossága. Hűtőben tárolva a C-Glow tovább frissen marad, de felbontás után érdemes 3 hónapon belül elhasználni. Ha maximalista vagy, és szeretnéd a C-Glowt a lehető legtovább a legfrissebben tartani, de mégis kényelmesen a fürdőszobád polcáról használni, akkor ide kattitva tudsz beszerezni egy 10ml-s kis üveget. Ezt nyugodtan töltsd tele C-Glow-val és használd a fürdőszobád polcáról, mialatt a nagy C-Glowt a hűtőben tartod. Így duplán is segíted annak frissességét: egyrészt a hidegben van, másrészt nem nyitod ki a nagy terméket nap mint nap, így tudod a lehető legfrissebben tartani a terméket.

A formula pH-ja 3,2-3,4 közötti, ami ideális a tiszta C-vitamin formulákhoz.
Kinek való ez a termék?
Azoknak, akik egy könnyed állagú, tiszta C-vitamin szérumot keresnek. Minden bőrtípusra.
Használd naponta egyszer, ideálisan reggel, arctisztítás után első lépésként a rutinodban. Használhatsz utána másik szérumokat (például jó barátja egy hialuron szérumnak), a reggeli rutinodat pedig egy megfelelő fényvédelmet tartalmazó krémmel zárd.

Nincs akadálya annak sem, hogy este használd, ha akkor kényelmesebb. Ilyenkor a fényvédelmet segítő extra antioxidáns-hatást kevésbé fogod kihasználni, de a kollagénserkentő, pigmentfolt-halványító hatások persze ugyanúgy működnek esti használattal is.
Kulcs összetevő:
Ascorbic Acid - C vitamin
A tiszta C-vitamin klinikailag bizonyítottan védi a bőrt a környezeti károktól (antioxidáns), serkenti a kollagéntermelést és kiegyenlíti a bőrtónust, bónuszként pedig élettel telivé és ragyogóvá is teszi a bőrödet.

Ferulic sav + E-vitamin
A C-vitamint stabilizáló és a hatását erősítő antioxidánsok. A formulában ütősebb mennyiségű Ferulic sav van, viszont formulázási és jogi okoból csak kisebb mennyiségű E-vitamin.

Dimethyl Isosorbide
Újgenerációs oldószer, ami segíti a C-vitamin megfelelő felszívódását, illetve stabilizálja a magas mennyiségű Ferulic savat a formulában.

Összetevők:
Water, (L-)Ascorbic Acid, Dimethyl Isosorbide, Butylene Glycol, Peg/Ppg/Polybutylene Glycol-8/5/3 Glycerin, Ferulic Acid, Tocopherol, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Sodium Hydroxide
Miért jó a C-vitamin a bőrömnek?
A C-vitamin egy igazi "A listás", szupersztár összetevő a bőrápolásban, ami egyszerre több problémával is képes hatékonyan felvenni a harcot. Egyrészt antioxidáns tulajdonságának köszönhetően küzd a bőröregedés folyamatait felgyorsító szabadgyökök ellen, és felturbózza a bőr UV-sugarak elleni saját védelmi rendszerét, másrészt segíti a kollagéntermelést (hello feszes, ragyogó bőr!), ezen felül gyulladáscsökkentő hatása is ismert, és a pigmentfoltok halványításában is segít.

Hasonlónak tűnik a két formula, de mi a különbség a C-Glow és a Paula's Choice C15 boostere között?
Mindkét szérum 15%-nyi tiszta C-vitamint tartalmaz, méghozzá mindkettő vízszerű, hipp-hopp beszívódó folyékony formulában. Minkettő tartalmazza a klasszikus-legendás antioxidáns triót is (C-vitamin + E-vitamin + ferulic sav), azonban míg a PC-ben az egymás hatékonyságát megnyolcszorozó arányban (15% tiszta C-vitamin, 1% tiszta E-vitamin és 0.5% ferulic sav), addig a C-Glowban az E-vitaminból kevesebb került a formulába. Különbség még a további összetevőkben vannak: alapvetően a PC egy szofisztikált, magas kategóriájú komplex C-vitamin szérum, bónusz antioxidánsokkal, míg a C-Glow fókuszában elsősorban a tiszta C-vitamin áll, ami mellett a legfontosabb szinergikus antioidánsok találhatóak meg. A C-Glow egy pénztárcabarát, szuper alternatíva.

Hűtőben kell tárolni?
A C-Glow bontatlanul szobahőmérsékleten is eláll a gyártástól számított 6 hónapig, de ha a hűtőben tartod frissebb marad. Szóval ha maximalista vagy, akkor igen, érdemes otthon a hűtőben tárolni. A tiszta C-vitamin kicsit hisztis összetevő, nehéz formulázni, pláne folyékony, vizes alapú szérumba tenni, és kicsit instabilabb, mint azt az ember szeretné. Ha macerásnak tartod a hűtőt, akkor ide kattitva be tudsz beszerezni egy 10ml-s kis üveget, ezt töltsd fel C-Glowval a fürdőszobádba, a nagy üveget pedig tartsd a hűtőbe. :)

Milyen színe van a terméknek?
Frissen a C-glow színe a szinte áttetsző, enyhén sárgás/rosé beütéstől a világos sárgáig teljesen normális. Ha a termék sötét narancssárga vagy barnás, és az állaga is sűrűbbé vált, akkor már megromlott.

Mikor használjam? Reggel és este is?
A C-vitamin szuperül felturbózza a fényvédelem hatékonyságát, pláne, ha olyan antioxidánsok vannak mellette, mint az E-vitamin & a ferilic sav. Ezért reggelre mindenképp ajánljuk. Az állaga szépen belesimul a rohanós rutinokba is, vízszerű, könnyű állaga hipp-hopp felszívódik, hogy szaladhass is tovább a többi szérumodra és a fényvédős hidratálódra. Annak sincs persze akadálya, hogy emellett este is használd, de ha választani kell: reggel mindenképp :)

Hámlaszthatok mellette?
Igen, semmi akadálya nincsen, hogy hámlassz mellette. A sorrenden persze sokszor összeakasztják a bajszukat a geek bőrápolók, nincsen egyértelműen "csak így jó" válasz. Ha a C-Glowt reggel használod, akkor a hámlasztó mehet este, de abban is van logika, hogy mindkét alacsony pH-jú savas terméket reggelre csoportosítod. Ez esetben követheted a "vékonyabbtól a vastagabbig elvet", ha pedig a hámlasztód is folyékony, akkor ahogy Te kényelmesebbnek érzed, próbáld ki nyugodtan mindkét sorrendet. Amire viszont vigyázz, hogy a C-Glow és a hámlasztók is aktív, magas hatóanyagtartalmú termékek, így a kettő együtt könnyebben okoz irritációt. Ha ezt tapasztalod, akkor maradj a külön-külön reggel és este használatnál, vagy akár másnaponta is váltogathatod őket.

Rozaceás és/vagy érzékeny a bőröm. Én is használhatom?
Talán. Az az igazság, hogy a rozaceás, nagyon érzékeny bőr esetén a magas hatóanyagtartalom, mint ami ebben a termékben is van mindig jelent egy kis kérdőjelet. Valószínűleg a C-vitamin származékokat tartalmazó, gyengédebb formuláink ideálisabbak lesznek a Te bőrödre.

Pattanásos bőrre használhatom -e?
Igen! A C-vitamin kifejezetten hatékony a pattanások után maradó pirosas-barnás foltok halványításában. Jó kiegészítője lehet más pattanás elleni készítménynek, például a benzoyl peroxidnak és BHA tartalmú bőrápolóknak (jegyezzük azért meg, hogy előfordulhat, hogy a C-vitamin ereje kicsit gyengíteni fogja a benzoyl peroxidét, legjobb ha az egyiket reggel, a másikat este használod). Vényköteles, helyileg alkalmazható gélekkel is nyugodtan kombinálhatod a szérumot, beleértve a retinoidokat is, de itt is az egyiket reggel a másikat este tanácsot adjuk.