A primerek népszerűsége folyamatosan nő, és ez nem véletlen. Egy jó primer nagyban megkönnyíti a dolgod alapozáskor: kiegyenlített, egységes vásznat kölcsönöz a bőrödnek, ennek köszönhetően pedig az alapozó felvitele is sokkal kellemesebb és simább lesz, ráadásul az eredmény tartósabb, és a színe sem változik a nap során.

Ez önmagában elég ahhoz, hogy rajongjunk a primerekért, ha viszont pluszban még sok-sok a bőr számára hasznos anti-aging összetevőt, antioxidánsokat és fényvédőt is tartalmaz a primered, akkor már tényleg a must-have termékek között a helye.

Anti-aging primerek

A primereknek ez a továbbgondolt, új változata roppant érdekes területe a kozmetikumoknak, hiszen nemcsak az esztétikai szempontokat tartják szem előtt, de olyan briliáns bőrápoló összetevőket is tartalmaznak, amikért csak extrán hálás lesz a bőröd. Persze mint mindig, most is nagyon fontos, hogy a választott primered ne tartalmazzon irritáló hatású összetevőket (például alkoholt vagy illatanyagot). Ezek a rossz összetevők ugyanis sokat árthatnak a bőrödnek, hiába jó érzés használni és/vagy szaglászni őket.

Olyan primert érdemes választani, ami antioxidánsokat és fényvédőt is tartalmaz: az antioxidánsok segítenek a környezeti károkkal szembeni védekezésben, erősítik a bőröd természetes védőrétegét és segítenek a bőröregedés megelőzésében, a fényvédelem szintén a bőröregedés megelőzésében és késleltetésében fontos. Az is szempont, hogy milyen csomagolású a termék, amit választasz. A legjobb, ha tubusos kiszerelést, vagy más olyan megoldást választasz, ami minimalizálja a fénnyel és levegővel való érintkezését a formulának. A tégelyes kiszerelések ezért kevésbé jók: csökken a hatásfokuk, ahogy fénnyel és levegővel érintkeznek.

A Paula’s Choice új primerje, a Resist Smoothing Primer SPF 30-at megfelel minden fenti kritériumnak: olyan 3in1 termék, ami nemcsak egységesíti a bőrödet, és tökéletesen előkészíti a makulátlan sminkhez, de szérumokkal vetekedő az antioxidáns-tartalma és mellette SPF 30-as, széles spektrumú fényvédőt is tartalmaz.

A Resist primer antioxidánsokban gazdag összetevők robosztus keveréke. Összetevői között megtalálod például a kávé-kivonatot (coffee seed extract), a retinyl palmitate-ot, a chamomile-t, az édesgyökeret (licorice) és az aloét – melyeknek köszönhetően nyugtató hatású is, így ideális minden bőrtípusra.

Mi a helyzet a fényvédelemmel? Úton-útfélen igyekszünk hangsúlyozni, hogy a fényvédelemnek milyen fontos szerepe van, ha a bőrödről van szó. Mivel a napsugarak nagy hányadban felelnek a bőröregedés jeleiért, nincs olyan nap, amikor érdemes ezt a lépést elmismásolni. Ha esik, ha fúj, érdemes mindennap használni fényvédőt, akkor is, ha utána alapozózol is, vagy netán az alapozód is tartalmaz fényvédőt. (Hogy miért? Mert fényvédőből sokkal többet kell használni ahhoz, hogy az ígért védelmet adja, mint amennyit az alapozódból nagy valószínűséggel használni fogsz). A bőröd védelmét pluszban segítheted, ha több kozmetikumod, köztük a primered is tartalmaz fényvédőt. Rétegezd őket, hogy ezzel biztosabb védelmet adj a bőrödnek!

Végül, de nem utolsósorban, beszéljünk magáról a textúráról is. A Resist primer selymességén meg fogsz lepődni: kivételesen szuperül működik az alapozók alatt, legyen az folyékony vagy éppen krémesebb állagú. Az apróbb hibákat elkendőzi, egységesebbé teszi a bőrt, így a végeredmény sokkal makulátlanabb lesz, mint ha primer nélkül alapozóznál.

Mi is utáljuk a spamet. Bármikor egy gombnyomással leiratkozhatsz!