Tudtad? 15000 Ft felett ingyenes a szállítás :)

Tudtad? 15000 Ft felett ingyenes a szállítás :)

9 Termék

oldalanként

AHA, BHA, PHA: hogyan válassz otthoni kémiai hámlasztót?

2019. szeptember 10., kedd 8:20:00 Europe/Budapest

melyik hámlasztót válaszd

A tudatos bőrápolási rutin egyik legfontosabb alapeleme a hámlasztó (a mindennapi fényvédelem és mondjuk az anti-aging szuperhero retinol mellett). Egy jól megválasztott otthoni hámlasztó, vagyis egy klassz AHA (Alpha Hydroxy Acid, ilyen például a glükolsav (glycolic acid) és a tejsav (lactic acid)), BHA (Betha Hydroxy Acid, vagy másképp szalicilsav (salicylic acid)) vagy PHA (Polyhydroxy Acid, például gluconolactone) ugyanis nemcsak gyengéden eltávolítja az elhalt hámsejteket a bőrről, de csomó jó dolgot tud tenni érted, és fajtától függően, célzottan képes segíteni a bőrproblémádon.

Olvass tovább

Hogyan működik a Calm család & mikor érdemes őt választanod?

2017. augusztus 18., péntek 11:50:00 Europe/Budapest

Calm család

Érzékeny a bőröd, és gyakran piros is? Akkor a Calm kollekció két bőrtípus szerinti (normál/száraz és kombinált/zsíros) termékcsaládját Neked találták ki! A Calm kifejezetten a gyulladás ellen, az irritáció csökkentésében segít. De mielőtt leírjuk, hogyan, lássuk a nagy kérdést…

Olvass tovább
Posted in Érzékeny bőr By newdigital newdigital

5 tipp, ami segít a bőrirritáción

2016. február 17., szerda 12:54:24 Europe/Budapest

5-tipp-irritacio Neked is érzékeny a bőröd? Kicsit becsapós a kérdés, mert az az igazság, valamilyen szinten mindenkinek érzékeny a bőre. Ha környezeti ártalom éri, vagy rosszul megválasztott kozmetikummal irritáljuk a bőrünket, akkor ugyanis mindannyiunknál fellép az érzékenységi reakció. A dolog viszont trükkös: a bőrérzékenységet legjobb, ha úgy képzeled el, mint egy skálát vagy számsort. Ez alapján van, akinek az irritáció jelei azonnal megmutatkoznak a bőrön, és van, akinél sokáig egyáltalán nem látható a felszínen. Ettől viszont még ott munkálkodik a bőr mélyebb rétegeiben, és idővel, látszólag minden előzetes ok nélkül, kiütközik a bőrfelszínre. Az irritáció pedig sokféle formában jelentkezhet, például kiütés vagy pirosság formájában.

Olvass tovább

Címkék:

Posted in Érzékeny bőr By newdigital newdigital

A bőrápolási rutinom rosaceás, kombinált, de vízhiányos bőrre

2015. október 9., péntek 15:17:40 Europe/Budapest

mintarutin

Vendégcikk Rétiné Lengyel Orsolyától

Év elején új kozmetikushoz mentem, aki feltette a kérdést: tudod-e, hogy enyhe rosaceád van? Hát nem tudtam. És ha ez nem lenne elég, nyáron sikerült még nagyon erősen le is égnem egy balatoni fürdőzésen... Az arcom nagyon rossz állapotban került.

Olvass tovább
Posted in Érzékeny bőr Kombinált bőr By newdigital newdigital

Hogyan ápold az ekcémás bőrt?

2015. július 27., hétfő 13:34:00 Europe/Budapest

Az ekcéma (vagy másképp atópiás dermatitisz) egy általános gyűjtőszó, amit igazából többféle kiütéses bőrelváltozásra is használunk. Az ekcéma ugyanúgy jelent csak kicsit viszkető, helyenként száraz és irritált bőrt, mint súlyosan gyulladt, szivárgó és szarusodó, akár egész testfelületet is érintő, fokozott viszketéssel járó bőrproblémát. Az igazság az, hogy annyiféle ekcéma létezik a világon, ahány ekcémás, hiszen mindenkinél kicsit más ez az elváltozás. Közös jellemzők persze vannak: például tipikusan a karok és lábak hajlataiban szokott jelentkezni, vagy a nyak hátsó felén, a kéz- és lábfejeken és a csukló környékén.

Olvass tovább

Címkék:

Posted in Érzékeny bőr Bőrápolási alapok By newdigital newdigital

Hogyan ápold, ha súlyosan száraz a bőröd?

2015. április 3., péntek 11:06:36 Europe/Budapest

Folyamatosan irritált, egyenetlen a bőröd, ráadásul sokszor hámlik is? Úgy érzed, Neked teljesen mindegy, tél van-e vagy nyár, a bőröd annyira száraz, hogy szinte nem is tudsz vele mit kezdeni? Akkor bizony nem vagy könnyű helyzetben! A súlyosan száraz bőr nagyon meg tudja keseríteni a mindennapokat – és általában olyan intenzív hidratálást kíván, amit a legtöbb krém nem tud biztosítani. De szerencsére nem kell ezen a ponton feladni a küzdelmet.

Olvass tovább

Címkék:

Posted in Száraz bőr Érzékeny bőr By newdigital newdigital

Hogyan használd az arcolajad?

2015. január 15., csütörtök 13:53:59 Europe/Budapest

arcolaj

Ami azt illeti, az olajak, különösen a növényi eredetűek, régi motorosok a kozmetikai iparban – gyakran találkozhatsz velük a hidratálók, szérumok és akár a sminktermékek összetevőlistáján is. De talán Te is észrevetted, hogy az utóbbi időben mintha egyre több és több márka dobna piacra olyan tiszta olajakat, mint az argán, a jojoba, a kókusz, vagy hozakodik elő olyan keverékekkel, amik – ígéretük szerint – a pattanásoktól kezdve, a rosaceán át egészen a ráncokig mindenre tudják a megoldást. Vajon az olajak tényleg csodaszerek? És ha igen, honnan tudhatod, melyiket érdemes választani?

Olvass tovább
Posted in Anti-aging Száraz bőr Érzékeny bőr Bőrápolási alapok By newdigital newdigital

Minta bőrápolási rutin száraz, rosaceás bőrre

2014. december 18., csütörtök 9:24:51 Europe/Budapest

mintarutin

Vendégcikk Horváth Zsófiától

Egy jó arcápolási rutin összeállítása nem egyszerű, ismerni kell a bőrtípusod és – ha van –, a bőrproblémád. Ha már ezekkel tisztában vagy, meg kell találni a megfelelő termékeket, amivel igazán jól karbantarthatod az arcbőröd. A legtöbb ember bőrének évszaktól függően változik az ápolási igénye. Nekem száraz a bőröm, így télen kiadósabb termékeket használok, míg nyáron elég egy laza, könnyű kis krém is.

Olvass tovább
Posted in Érzékeny bőr Bőrápolási alapok By newdigital newdigital

Bőröd ellensége: az irritáció

2014. május 18., vasárnap 13:05:42 Europe/Budapest

Nem lehet eléggé hangsúlyozni: az irritáció és a nyomában járó gyulladás rosszat tesz a bőrnek. Nagyon-nagyon rosszat… De gondolnád, hogy a leghétköznapibb dolgok is veszélyt jelentenek? Ha például fényvédelem nélkül mész a napra, forró vízzel mosol arcot, vagy nem megfelelő összetevőket tartalmazó kozmetikumot használsz, számíthatsz rá, hogy irritációt váltasz ki. Ennek eredményeképpen a sejtmegújulási folyamatok károsodnak, a kollagénrostok széttöredeznek, a bőr természetes védőrétege meggyengül. Ha zsíros bőrtípusba tartozol, plusz rosszhír, hogy az irritáció ingerli a pórusokban található idegvégződéseket és így serkentik a faggyútermelést előidéző hormonok működését. A többlet faggyú pedig tág pórusokhoz vezet.

Olvass tovább

Címkék:

Posted in Érzékeny bőr Bőrápolási alapok By newdigital newdigital

9 Termék

oldalanként