Érzékeny a bőröd, és gyakran piros is? Akkor a Calm kollekció két bőrtípus szerinti (normál/száraz és kombinált/zsíros) termékcsaládját Neked találták ki! A Calm kifejezetten a gyulladás ellen, az irritáció csökkentésében segít. De mielőtt leírjuk, hogyan, lássuk a nagy kérdést…

Mi az, hogy érzékeny bőr? Nekem is az van?

Az érzékeny bőrt sokszor „intoleráns” bőrnek is szokták nevezni. Ha Neked is intoleráns a bőröd, akkor nagy valószínűséggel felismered: méghozzá onnan, hogy a legtöbb dologra érzékenyen reagál. Általában ilyenkor piros lesz a bőröd, irritált, vagy száraz, húzódó érzést okoznak a kozmetikumok, és azok a dolgok, amikre érzékeny. Azért tudd, hogy a bőrérzékenység elég egyéni dolog, és mindenkinél kicsit másképp jelentkezik. [1]

Sokan nem gondolják, de jó, ha Te tudod, hogy olyan is lehet, hogy például kívül egyáltalán nem is látod semmilyen jelét a bőrérzékenységnek, és ennek ellenére valahogy Te mégis érzékenynek érzed a bőrödet egy-egy kozmetikum után. Ne menj el ilyenkor a dolog mellett csak úgy, mert ez az „érzékeny érzet” is több okból lehet. Könnyen lehet, hogy például valami kívülről nem látható irritációt próbál a bőröd jelezni Neked. Az a helyzet, hogy mindenkinek a bőre kicsit másképp reagál az egyes összetevőkre, van, amit az egyikünk bőre nagyon szeret, de a másikunk bőre nem annyira. Pontosan emiatt kissé trükkös is megtalálni azokat a termékeket, amik Neked a legjobban be fognak válni, de azért persze nem lehetetlen! A kulcsszó a keresgélésben: gyengéd, 100%-ban illatanyag-mentes termékeket válassz! [2]

Mitől hatásos a Calm?

Amikor Paula és a kutatócsoport nekiállt a Calm Kollekciónak, akkor pár dologban előre biztos volt. Például abban, hogy ugyan sohasem jó, de érzékeny bőr esetében meg pláne nem, ha a termékek illatanyagot vagy más irritáló hatású összetevőt tartalmaznak. A Calm kollekció tagjai éppen ezért nem tartalmaznak semmilyen irritáló összetevőt, ugyanúgy, ahogyan a többi Paula’s Choice termék sem, sőt a Skinsmartos termékek nem. Sem illatanyagot, sem alkoholt, sem illóolajat, semmi ilyesmit (teljes listát az irritáló összetevőkről itt találsz). Fontos ugyanis, hogy kerüld az olyan összetevőket, amik a kutatások szerint problémát jelentenek a bőr számára. [3]

Emellett pedig a Calm normál/száraz és a kombinált/zsíros család is követi a Paula's Choice komplex szemléletét, és hasznos összetevők tucatjait egyszerre tartalmazza. Olyan összetevőket, amik nagyon gyengédek a bőrhöz, és kifejezetten segítenek a bőr felszínén látható bőrérzékenység jeleinek (például a pirosságnak), és az ezeket okozó gyulladásnak a csökkentésében. [4]

De milyen összetevőket is találsz meg a Calm családban? Itt vannak például a klasszikus bőrhelyreállító összetevők: a glicerin (glycerin) és a keramidok (ceramides). Vagy a gyulladáscsökkentő (és antioxidáns) növényi kivonatok, mint a zabliszt (oatmeal), az édesgyökér-kivonat (licorice extract), a bojtorján gyökér (burdock root), a szarukorall-kivonat (sea whip extract), a beta-glucan, a kamilla (chamomile), a fűzike (willow herb) és az epigallocatechin gallate, a zöld tea (green tea) gyulladáscsökkentő, aktív formája. Bónuszként pedig sok-sok hatásos anti-aging összetevőt is találsz a termékekben, hogy a bőröd minél tovább a lehető legegészségesebb és legfiatalosabb lehessen.

Miben más a Calm, mint a Paula’s Choice többi termékcsaládja?

Ha ismered a PC-t, akkor már biztos tudod, hogy a termékek 99%-a szuper érzékeny bőrre is. Ennek az az oka, hogy nem tartalmazzanak irritáló hatású összetevőket, és persze nagyon kíméletesek, gyengédek a bőrrel. Az 1%-ba az olyan termékek tartoznak, mint például az AHA, ami ugye a legtöbbünknek elképesztően jót tesz a bőrével, de például rosaceásoknak nem ajánlott használni.

Hogy miben más a Calm? Nos, a Calm kollekció kifejezetten az érzékeny vagy extra érzékeny bőr számára legjobb termékeket tartalmazza, olyanokat, amiknek amellett, hogy gyengédek, kifejezett feladatuk, hogy a pirosságot csökkenték, és nyugtassák a bőrödet.

Ezt a hatást pedig azokkal a bőr számára hasznos összetevőkkel érik el, amikből néhány bekezdéssel ezelőtt felsoroltunk néhányat. Ezek az összetevők a kutatások alapján rendkívül alkalmasak a gyulladáscsökkentésre, és a pirosság enyhítésére. Sőt, a Calm a látható pirosság mellett célba veszi a pirosságot kiváltó tényezőket is.

Vajon melyik Calm családot válasszam?

Tedd fel magadnak a kérdést: melyik bőrtípusba tartozom? Ez alapján érdemes ugyanis a megfelelő Calm családot kiválasztani :) Ha mindig komfortos, vagy néha, esetleg sokszor húzódik, hámlik a bőröd, akkor válaszd a normál/száraz bőrre valót, ha a T-vonalad vagy az egész arcod hajlamos csillogni, és esetleg a mitesszerek is gondot okoznak, akkor pedig a kombinált/zsíros családot.

De persze akár szörfözhetsz is a két család között, és kombinálhatod őket egymással. Amit jó, ha tudsz: a normál/száraz család gazdagabb, testesebb állagúak, és intenzívebben hidratálnak is, míg a kombinált/zsíros család hiperkönnyű textúráival segít a bőrt újra egyensúlyba hozni.

Hogyan válassz a két család között?

 • Ha a bőröd érzékeny vagy nagyon érzékeny, hajlamos a pirosodásra és láthatóan száraz, esetleg foltokban hámlik is és húzódik, akkor válaszd a Calm Normál/Száraz bőrre való családot.
 • Ha a bőröd érzékeny vagy nagyon érzékeny, sokszor piros is, és láthatóan csillog mindenütt, plusz gondot okoznak a tág pórusok, vagy a mitesszerek és pattanások, akkor válaszd a Calm Kombinált/Zsíros bőrre való családot.
 • Ha a bőröd érzékeny vagy nagyon érzékeny, sokszor piros is, és láthatóan csillog néhány helyen (a homlokodon, az orrodon és az álladon), akkor jobb, ha a könnyű állagot választod, vagyis a Calm Kombinált/Zsíros bőrre való családot. Esetleg érdemes a szárazabb részeket (vagy mindenhol) egy klassz hidratáló szérumot is bevetned!
 • Ha a bőröd érzékeny vagy nagyon érzékeny, sokszor piros, és komoly gondot jelentenek Neked a pattanások, akkor pluszban még használhatsz kifejezetten pattanások elleni kezeléseket is, például egy azelain savas kezelést, és érdemes elgondolkodnod azon, hogy a Calm 1% BHA Lotiont idővel egy intenzívebb, pattanások elleni hámlasztóra cseréld. További információért írj nekünk, vagy hívj telefonon!

Hogyan használd a Calmot lépésről lépésre?

REGGEL

 • Lépés #1: Calm Redness Relief Cleanser
 • Lépés #2: Calm Redness Relief Toner
 • Lépés #3: Calm Redness Relief Repairing Serum (használd a szem köré és a nyakadra is!)
 • Lépés #4: Calm Redness Relief Mineral Moisturizer with SPF 30 (használd a szem köré és a nyakadra is!)

ESTE

 • Lépés #1: Calm Redness Relief Cleanser (ha vízálló, vagy hangsúlyosabb sminket hordsz, akkor valószínűleg egy külön sminklemosót is érdemes esténként bevetni)
 • Lépés #2: Calm Redness Relief Toner
 • Lépés #3: Calm Redness Relief 1% BHA Exfoliant*
 • Lépés #4: Calm Redness Relief Repairing Serum (használd a szem köré és a nyakadra is!)
 • Lépés #5: Calm Redness Relief Moisturizer (használd a szem köré és a nyakadra is, vagy használj estére külön egy klassz szemszérumot vagy szemkrémet is.

Az egyes lépések között nem szükséges várnod, éppen csak annyit, hogy teljesen beszívódjon. Utána már mehet is a következő! A Calm család tagjai egymással tökéletesen működnek együtt, és ugyanúgy hatásosak, ha vársz a lépések között valamennyit, ha nem. Aki tehát szeretne időt spórolni, annak nem kell várnia, aki szereti elnyújtani a bőrápolási rutint, az várhat is.

 

* A bőrödtől függően könnyen lehet, hogy a napi egyszeri Calm BHA elég is, de esetleg kísérletezhetsz azzal, hogy reggel is használod. Ultra-szenzitív bőrnél pedig eleinte legyél óvatosabb, szoktasd kicsit a bőröd. Az első héten elég lesz, ha 2-3 alkalommal használod. Ha minden rendben, akkor elkezdheted növelni a gyakoriságot. Kísérletezz kicsit, hogy rájöjj, milyen gyakorisággal szereti a bőröd a legjobban a BHA-t!

 

Hivatkozások:

 1. [1] Hedar L, Maibach H. The Sensitive Skin Syndrome. Indian J Dermatol. 2012; 57(6): 419–423.
 2. [2] Farage MA, Maibach HI. Sensitive skin: closing in on a physiological cause. Contact Dermatitis. 2010;62(3):137-49.
 3. [3] Johansen J. Fragrance contact allergy: a clinical review. Am J Clin Dermatol. 2003;4(11):798-98.
 4. [4] Pons-Guiraud A. Sensitive skin: a complex and multifactorial syndrome. J Cosmet Dermatol 2004;3(3):145-8.

Mi is utáljuk a spamet. Bármikor egy gombnyomással leiratkozhatsz!