Tudtad? 15 000 Ft felett ingyenes a szállítás :)

Niod

Survival 30

11200 Ft
Nagytudású & könnyed fizikai védelem
Állatokon nem tesztelték | 100%-ban illat- és színezékmentes

Széles spektrumú fizikai fényvédő egy komplex hálózati védelmet adó antioxidáns szérum tudásával könnyed, ám selymes textúrában.

 • Széles spektrumú védelmet ad a káros napsugarakkal szemben
 • Támogatja a bőr UV, HEV és Infravörös sugarakkal szembeni saját védekezőkészségét
 • Erősíti a bőr stresszel és környezeti ártalmakkal szembeni ellenállását
 • Fizikai fényvédőket tartalmaz, selymes, könnyű és matt finishű formulában
 • Antioxidánsokat nagy mennyiségben tartalmaz (SOD-t is)
 • Prebiotikumokkal és fermentációkkal segíti az egészséges bőrmikroflórát
Kiszerelés: 30ml
Mi teszi a terméket egyedivé?
A NIOD Survival termékei a fényvédelmet és a bőr természetes védekezőképességének erősítését célozzák, a különféle sugarak (UV, HEV, infravörös) ellen. Különlegességük, hogy hálózati védelmet adnak, vagyis a bőr saját védelmi vonalait erősítik a környezeti ártalmakkal, a napsugarakkal és az életmódból fakadó ön-ártalmakkal szemben. A könnyed textúra senkit ne tévesszen meg, ezek a formulák rendkívül nagytudásúak, fejlett technológiák széles palettáját tartalmazzák.

A Survival 30-ban gyengéd fizikai szűrőket találsz, amik megbízható, széles spketrumú védelmet adnak a sugarakkal szemben, ezen kívül pedig a Survival 0-hoz hasonlóan antioxidánsokat, prebiotikumokat és fermentációkat is. Olyan összetevőket, amik egyesített, közös erővel fokozottan hatásosak a káros sugarak ellen, és kifejezetten a bőröregedés folyamatait felgyorsító, káros szabadgyököket, köztük a szuper-káros superoxide-ot, valamint a nitrogén-, a karbonilgyököket támadják, valamint az öregedésben ugyancsak nagy szerepet játszó - főleg túlzott cukorbevitel miatti - ún. "előrehaladott glikációs végtermékeket" (vagyis advanced glycation end-products (AGE)).

A Survival 30 (PA+++) tökéletes választás a reggeli bőrápolási rutin zárólépéseként: nemcsak "belülről" dolgozik (vagyis magát a bőrt erősíti, mint egy antioxidáns szérum), de "kívülről" is véd (vagyis a káros sugarakkal szemben, mint egy fényvédő).

A Survival szériában használt technológiák:

 • Tisztított lutein: Genetikailag nem módosított körömvirágból kivont hatóanyag, egy kivételes karotinoid antioxidáns, ami a kék fények (HEV) okozta káros hatások ellen hatékony, és segíti a bőr rugalmasságát fokozni.
 • Élesztőből kivont Superoxide Dismutase (SOD): A bőrben természetes módon is folyamatosan keletkeznek a káros szabadgyökök, amik ellen a bőr saját antioxidáns rendszere állandóan védekezik. Ennek a folyamatos harcnak két kimagasló szereplője a superoxide (az egyik leggyakoribb és legkárosabb szabadgyök) és a SOD, a bőr egyik leghatékonyabb természetes antioxidánsa. A SOD azért különleges a antioxidánsok között, mert egy enzim, vagyis nem ő maga semlegesíti a szabadgyököket, hanem csak a folyamatot katalizálja, gyorsítja. Emiatt a sima antioxidánsokkal ellentétben "nem használódik el" egy szabadgyök semlegesítésekor, hanem folyamatosan tud küzdeni az újabb és újabb agresszorok ellen. Plusz, kutatások kimutatták, hogy közvetlen UVB-sugárzásnak kitéve a helyileg felvitt SOD a járulékos gyulladást közel 100%-ban csökkentette. A Survival a SOD-ot nagy mennyiségben tartalmazza, így hatékony segítség mindkét dologban: szabadgyökök ellen & gyulladáscsökkentésben.
 • Dimethylmethoxy Chromanol: Hasonló struktúrája van, mint az E-vitaminnak, hozzá hasonlóan pedig ő is kimagasló antioxidáns (sőt, egyes kutatások szerint hatásosabb is). Amiről ismert: nemcsak a reaktív (vagyis a káros) oxigén gyököket, hanem a reaktív nitrogén gyököket is célozza. Ami azt illeti, az UV-sugaraknak való kitettség miatti szabadgyökök elleni harcban hatásosabb, mint az erről ismert resveratrol vagy ferulic sav, és eredményes a stressz, valamint légszennyezés miatti bőrkárosodási folyamatok visszafordításában is. Kockáknak plusz infó: segíti a protein karbonizációjának megelőzését is.
 • Frakcionált melanin: A bőrben található melanin óvja a bőrt a környezeti károsodások több formája ellen, de a kék fény (High Energy Visible (HEV)) elleni hatása limitált. A Survival a melanin frakcionált formáját tartalmazza, ami a 400-500 nm hullámhosszú kék fények (HEV) elnyelésére optimális, így erősíti a bőröd természetes fényvédelmi rendszerét. Természetesen pigmentációt nem okoz!
 • Pycnogenol®: A tengerparti fenyő kivonata, magas hatékonyságú antioxidáns. Több mint 370 kutatás szól róla, így meglehetősen alátámasztott, jól ismert összetevő. Antioxidáns hatásán túl a gyulladáscsökkentésben is jeleskedik, antikarcinogén, és segíti a bőr elasztikusságának a növelését. Ami pedig ebben a formulában még fontos: minimalizálja és visszafordítja a napsugarak miatti bőrkárosodás folyamatait, erősíti a bőr fénnyel szembeni védekezőképességét.
 • Paradicsom Karotinoid Complex: A látható fények miatti bőrkárosodást célozza, és csökkenti a bőrpirosságot, amit kiváltanak.
 • Glüko-Oligoszacharid & Inulin Prebiotikum Complex: A bőrön egyaránt jelen vannak a hasznos és káros mikroorganizmusok. Ha az egyensúlyuk felborul, akkor annak nyomában csomó bőrprobléma is jár (például pattanások, irritáció stb.) Ez a balansz pedig nagyon kényes: akár a hőmérséklet ingadozása, akár a stressz, a légszennyezés, a fogyókúra, a háztartási tisztítószerek, káros anyagokat tartalmazó kozmetikumok és persze a napsugarak is megbonthatják. Ez a prebiotikum komplex a jó organizmusokat támogatja, segíti azok működését, így növeli a hatékonyságukat.
 • Tisztított mélytengeri alga (Alteromonas Ferment): Egy fizikai pajzs, ami a városi légszennyezettség és a szmog ellen nyújt védelmet. Mindkét faktor jelentős szerepet játszik a korai bőröregedésben. Plusz, nyugató hatású, és erősíti az érzékeny bőr ellenálló-képességét is.
 • Tisztított mediterrán barna alga (Padina Pavonica):Támogatja a kálcium hasznosulását, esszenciális védelmi feladatokat lát el az egészséges bőrműködésben.
 • Tisztított keserűfű: Az infravörös sugárzás miatti káros folyamatok ellen lép fel, segít megelőzni és csökkenteni a napkárosodás jeleit.
A Survival 30-ban használt fényvédő technológiák:

 • Cink-oxid (ZnO) és Titánium-Dioxid (TiO2), szilikonos alapban: Mikronizált, gyengéd, fizikai szűrők könnyű állagot és kellemes terülést lehetővé tevő, nem komedogén szilikonokos alapban. A fejlett szilikonos technológia lehetővé teszi a fényvédő összetevők optimális és egyenletes eloszlását és finom elolszlatását, ennek köszönhetően pedig egyrészt az ásványi összetétel ellenére is extrém könnyed maradhat a szérum állaga (a fizikai fényvédők általában nehezebb textúrájúak és kényelmetlenek, érződik egy "réteg", amit hátrahagynak a bőrön), másrészt a viszonylagosan kis mennyiségű ZnO és TiO2 is nagyobb hatékonyságú lehet. A formula egyébként főleg ZnO-t tartalmaz (mert ez amellett, hogy visszaveri/visszatükrözi a fényt, az UV sugarak egy részét el is nyeli anélkül, hogy közben káros szabadgyököket termelne), míg a TiO2 kiegészítő összetevőként van jelen. Az SPF 30-as jelölés arra vonatkozik, hogy a formula a káros sugarak mintegy 96,6%-át képes kiszűrni.

A formula nem színezett, így egységesítő/fedő hatása nincsen. A kis szín, amit látsz, az összetevők sajátja.

Kinek való ez a termék?
Azoknak, akik egy szérumszerűen könnyed, széles spektrumú (SPF 30, PA+++) fényvédőt keresnek a reggeli rutin zárásaként, és emellett szeretnék a bőröregedést felgyorsító folyamatok ellen sikeresen felvenni a harcot, a bőr egészséges működését komplex, átfogó módon segíteni. Minden bőrtípus és bőrtónus számára ideális.
Használat előtt rázd fel az üvegcsét alaposan. Oszlass el belőle 3-5 pumpálásnyit az arcodon és a nyakadon, a reggeli rutinod zárólépéseként. Ha sokat vagy napon, akkor érdemes 2 óránként újrakenni, illetve akkor is, ha vízben vagy (pl strandolsz vagy úszol). Este mellőzd, és helyette a szérumok sorában a testvérkéjét, a Survival 0-át használd. Kerüld, hogy esetleg világos ruhához érjen a bőröd, amíg nem szívódott be tökéletesen, a benne lévő karotinoidok ugyanis nyomot hagyhatnak rajta.
Cyclopentasiloxane, Aqua (Water), Zinc Oxide, Titanium Dioxide, PEG-10 Dimethicone, Glycerin, PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Dimethicone/PEG-10/15 Crosspolymer, Propanediol, Acrylates/Ethylhexyl Acrylate Crosspolymer, Hexyl Laurate, Polyglyceryl-4 Isostearate, Dimethylmethoxy Chromanol, Inulin, Alpha-glucan oligosaccharide, Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit Extract, Superoxide Dismutase, Xanthophyll, Pinus Pinaster Bark Extract, Polygonum Aviculare Extract, Alteromonas Ferment Extract, Padina Pavonica Thallus Extract, Arginine, Glycine, Alanine, Serine, Valine, Proline, Threonine, Isoleucine, Histidine, Phenylalanine, Aspartic Acid, PCA, Sodium PCA, Sodium Lactate, Squalane, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Tocopherol, Melanin, Sucrose, Tapioca Starch, Stearic Acid, Trimethylsiloxysilicate, Pentylene Glycol, Butylene Glycol, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Sodium Chloride, Dipropylene Glycol, Tromethamine, Ethoxydiglycol, Alumina, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, 1,2-Hexanediol, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol.
Miben más a Survival 30, mint a Survival 0?
Mindkettő komplex hálózati védelmet adó formula, úgy is mondhatnánk, antioxidáns szérum egy ki plusszal: a Survival formulák ugyanis a szokottnál komplexebben védenek a környezeti ártalmak széles skálája ellen. Mindkettő tartalmaz nem kevés antioxidánst is (pl. SOD, lutein, Pycnogenol vagy a Dimethylmethoxy Chromanol), amik a káros szabadgyökök jól ismert és bizonyított ellenszerei, de ezek mellett még számos modern, új-generációs technológiát is, ami a stressz, szennyeződések, technikai eszközökből jövő kék fény (HEV) vagy éppen a szintén káros infravörös fény elleni védelmet segítik. A 30-as ezenkívül tartalmaz fényvédő összetevőket is, így a reggeli rutinod zárólépéseként igazi 2in1 szerepet tölt be (mint egy szérum, "belülről" erősíti a bőrödet; és mint egy fényvédő, "kívülről" védi a káros sugarak ellen), míg az SPF nélküli, 0-ás verzió az esti rutinod Sámson-erős tagja.

Érzékeny a bőröm. Használhatom?
Igen, sőt egyenesen ajánljuk is, hogy használd. Bőrerősítő összetevői erősítik a bőrödet, ami idővel érezhetően ellenállóbb lesz a környezeti stresszorokkal szemben. Gyulladáscsökkentő összetevői nyugtatják a bőrödet, és többek között segítenek a napsugarak miatti tipikus pirosság csökkentésében is. Fizikai fényvédői pedig (vagyis a cink-oxid és a titánium-dioxid) kifejezetten az érzékeny és/vagy rosaceás bőr barátai.

Pattanásos bőrre is használhatom?
Igen! Nagyon könnyű textúrájú formula, ami nem fogja elnehezíteni a bőrödet, és csak jótékonyan hat a problémás bőrre. Hogy csak két dolgot emeljünk ki a sok előnye közül: a benne található prebiotikumok segítik a bőrödön található jó, hasznos mikroorganizmusokat, amik például harcolnak a P.Acnes rossz baktérium ellen is (a P. Acnes elszaporodása gyulladt pattanásokhoz vezethet). Magas SOD tartalma pedig segíti a sérült bőrsejtek helyreállítását és támogatja az egészséges bőrműködést. Arról nem is beszélve, hogy ez a komplex a stresszorok ellen is eredményesen veszi fel a harcot, amik néha bizony a pattanások forrásai is lehetnek. Plusz, gyulladáscsökkentő összetevők is vannak benne!