Tudtad? 15 000 Ft felett ingyenes a szállítás :)

Niod

Sanskrit Saponins

9990 Ft

Mélytisztító lemosó kombinált/zsíros bőrre

Állatokon nem tesztelték | 100%-ban illat- és színezékmentes

Páratlan, viszkózus, intenzív tisztító balzsam, ami modern technológiák helyett a bőr integritásának tiszteletében ayurvedikus növényi szaponinekkel működik. Tökéletesen tisztít, miközben támogatja a bőr természetes ritmusát is.

  • Alaposan eltávolítja a koszt, az olajat és az elhalt hámsejteket a bőrről
  • Mélyen tisztít, miközben tiszteletben tartja a bőr integritását
  • Tisztítja és összehúzza a pórusokat 
  • Elég heti néhány alkalommal használni alaposabb mélytisztításra
  • Nem finomított, rusztikus állag
Kiszerelés: 90ml
Mi teszi a terméket egyedivé?
A szanszkrit "szappan" egy viszkózus, intenzív tisztító balzsam, ami magas koncentrációban tartalmaz nem-finomított ayurvedikus tisztító összetevőket. A hagyományok tiszteletére épülő termék, ami visszanyúlik oda, ahonnan a tisztálkodás gyökeredzik. Nem tartalmaz tisztított vagy szintetikus tisztító technológiákat, például szulfátokat, olajakat, észtereket vagy micellás technológiát. Semleges, kiegyensúlyozott pH-értéken működő szuszpenzió, mely az ayurvedikus shikakai növényből és a mosódióból nyert szaponinokkal működik.

Feladata, hogy alaposan megtisztítsa a bőrt - és ezt utánozhatatlanul teszi. Gyengéden eltávolítja az elhalt hámsejteket, a koszt, a pórusok tisztán tartásában és az olaj eltávolításában is segít - igen, a bőr saját olajtartalmának a részleges eltávolításában. Ez meglehetősen merész módja a kíméletes tisztításnak: mégis, hatásos. Hiszen a bőr egyik feladata, hogy védelmező olajakat termeljen. Ha nem távolítjuk el kicsit ezeket időről-időre, akkor a bőrünk természetes megújulási, recycling folyamata sérül, lusta lesz. Persze az agresszív "nekiesés" sem célravezető. A kettő között, a középúton található megközelítés azonban serkenti a bőr megújulását, így az ritmusban marad.

A szanszkrit "szappan" egy olyan tisztító balzsam, ami ayurvedikus szaponinokat tartalmaz, koncentrált formában. Ezek a szaponinok pedig nem finomítottak, hanem "nyersek", rusztikusak; természetes illatukkal egy régi kort idéznek elénk. Távol a zsúfoltságtól, távol az őrülettől és a rohanástól. Egy kis megállást képviselnek, egy kellemes egyensúlyt a mélytisztítás és a bőr integritásának tisztelete között.

Ám attól, hogy a múltat bizonyos tekintetben megidézi, a hatása nagyon is mai. Rendszeres, heti néhány használat mellett látványosan javítja a bőrminőséget: segít megszabadulni a felhalmozódott, beépült elhalt hámsejtektől, a bőrhibákról. Komfortosabbá és kellemes tapintásúvá teszi a bőrt. Már az első használat után szinte pórustalan látványt nyújt, és utánozhatatlan tisztaság-érzetet.

Jó tudni:
1. Bár pH-semleges balzsamról van szó, a növényi szaponinek (és a növények is egyébként általánosságban) enyhén csíphetik a szemet, ha bele kerülnek. Éppen ezért, tartsd a szemed csukva a lemosás alatt, ha pedig kicsit csíp, akkor se ess kétségbe, pár perc alatt el fog múlni.
2. A használat utáni legelső percekben lehetséges, hogy enyhén szárazabbnak fogod érezni a bőröd. Ez átmeneti, és közvetlenül amiatt van, amit írtunk az olaj eltávolításával kapcsolatban fentebb. Pár perc elteltével a bőröd vissza fog térni a megszokott, komfortos érzetéhez.
3. Használható mélytisztításra is, pakolásszerűen. Részletek a használat fülecskénél.
Használd heti héhány alkalommal, például minden másnap, akár reggel vagy este. A szanszkrit szappannak nem feladata a smink leszedése, így elsőként érdemes egy hatásos sminklemosót használnod (ha sminkelsz).
A használathoz nedvesítsd be a bőrödet először. Majd oszlass el, és masszírozz át egy kis mennyiséget a tenyeredben (pár másodpercig), míg egy habos pasztát nem képez a kezedben. Ezután vidd fel az arcodra-nyakadra, és gyengéden folytasd ott a masszírozást, kerülve a szemedet. (Legjobb, ha becsukod a szemed). Öblítsd le bő vízzel, majd töröld szárazra a bőröd egy tiszta törölközővel.

Használhatod mélyebb tiszításra, pakolásszerűen is. Ehhez először távolítsd el a sminked, és töröld szárazra a bőröd. Nedvesítsd be a tenyered, és egy nagyobb adagot oszlass el a kezedben: masszírozd át, míg egy picit vaskosabb, habos réteget nem képez, majd azt vidd fel a száraz bőrödre, körkörös, gyengéd mozdulatokkal. A szemed közvetlen környékét hagyd ki. Várj 5 percet, majd csukott szemek mellett alaposan öblítsd le.
Aqua (Water), Sapindus Mukurossi Fruit Extract, Stearic Acid, Arginine, Glycerin, PPG-26-buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Polysorbate 60, Sodium Polyacrylate, Acacia Concinna Fruit Extract, Balanites Aegyptiaca (Desert Date) Fruit Extract, Gypsophila Paniculata Root Extract, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Sorbic Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.
Mik azok az ayurvedikus szappanok?
Az ayurvéda az élet integritásának a tiszteletére épül, ez egy többezer éves, indiai hagyományból táplálkozó szemlélet. A lényegéhez a természet szeretete, a harmónia és az egyensúly szorosan hozzátartozik - vagyis azok az értékek, amiket a szanszkrit szappan is képvisel. Az ayurvédikus szemléletben ugyanilyen fontos a megelőzés és a helyes ritmus is; ezek az elemek szintén visszaköszönnek a Niod balzsamban.

A Sanskrit Saponins a hagyományok tiszteletére épülő termék, ami a mai, vízmentes-olajos, szulfátos, szintetikus tenzides vagy micellás lemosók világában visszanyúlik oda, ahonnan a tisztálkodás gyökeredzik. Semleges, kiegyensúlyozott pH-értéken (7 körüli) működő szuszpenzió, mely az ayurvedikus shikakai növényből és a mosódióból nyert természetes szaponinokkal működik.

Aggódom amiatt, hogy a bőr által termelt, tehát nem felesleges olaj egy részét is eltávolítja. Jogosan?
Nincs okod aggodalomra :) Miközben tökéletesen megtisztítja a bőrt a kosztól és az elhalt hámsejteket is segít hatékonyan eltávolítani, valóban a bőrben található olaj egy részét is eltávolítja. De szándékosan; hiszen a bőr egyik feladata, hogy védelmező olajakat termeljen. Ha nem távolítjuk el kicsit ezeket időről-időre, akkor a bőrünk természetes megújulási, recycling folyamata sérül, lusta lesz. Persze az agresszív "nekiesés" sem célravezető. A kettő között, valahol aranymetszésben található megközelítés azonban serkenti a bőr megújulását, így az ritmusban marad. Éppen ezért ezt a lemosót nem kell minden nap használnod, csak heti néhány alkalommal egy-egy alaposabb mélytisztításhoz.

Nem fogja túlszárítani a bőrömet?
Nem. A használat utáni legelső percekben lehetséges, hogy enyhén szárazabbnak fogod érezni a bőröd. Ez átmeneti, és közvetlenül amiatt van, amit írtunk az olaj eltávolításával kapcsolatban fentebb. Pár perc elteltével a bőröd vissza fog térni a megszokott, csak komfortosabb érzetéhez.

Olyan lemosót keresek, ami a sminkemet is eltávolítja, és a bőrömet is alaposan megtisztítja. Ő jó választás nekem?
A szanszkrit szappannak nem feladata eltávolítani a sminket, egy másféle nézőpontból tekint a bőrre és a tisztításra is. Rusztikus, régi korokra emlékeztető, mégis nagyon újítóan hatásos tisztító balzsamról van szó, ami tökéletesen megtisztítja a sminktelen bőrt, eltávolítja az elhalt hámsejteket és a pórusok kitisztulásában is nagy segítségedre lesz. Igazi posztmodern szemléletet képvisel!