Tudtad? 15 000 Ft felett ingyenes a szállítás :)
The Ordinary

Granactive Retinoid 5% in Squalane

6990 Ft
Közepes HPR olajban
Állatokon nem tesztelték | 100%-ban illat- és színezékmentes

Magas hatóanyag-tartalmú újgenerációs retinoid technológiát tartalmazó vízmentes formula, ami anti-aging hatása mellett pluszban kellemesen hidratál is.

  • Segít a finomvonalak és a ráncok csökkentésében
  • Felveszi a harcot a bőröregedés általános jelei ellen
  • Kellemesen hidratál zsíros hatás nélkül
  • 0,5% HPR-t (aktív hatóanyagot) tartalmaz
  • A termék hűtőben tárolva 3 hónapig őrzi meg a szavatosságát
Kiszerelés: 30ml
Mi teszi a terméket egyedivé?
Vízmentes formula, mely a retinoidok (A vitamin származékok családja) ígéretes, újgenerációs formáját, a Granactive Retinoid komplexet tartalmazza összesen 5%-os mennyiségben. A technológia hatóanyaga az oldott Hydroxypinacolone Retinoate (HPR), egy ún. retinolsav észter. Ez azt jelenti, hogy nem a retinollal van szoros rokonságban, hanem magával az "aktív", a bőr sejtjeivel kommunikáló formával, a retinolsavval. Emiatt amikor a bőrbe jut, nem kell előbb trükkösen átváltoznia ahhoz, hogy hasson, mint a retinolnak, hanem a bőrsejtek receptoraihoz közvetlenül kapcsolódik. Az összetevő gyártójának saját kutatásai szerint a HPR hasonlóan hatékony anti-aging összetevő mint a retinol, vagyis szuper segítség, ha zavarnak a ráncok, a primentfoltok és a bőröregedés más jelei, de a retinolra jellemző irritáló mellékhatások nélkül.

Emellett magas squalane tartalma segít a bőrt hidratáltan tartani anélkül, hogy zsíros érzetet okozna, vagy elnehezítené a bőrt.

Fontos tudni, hogy az 5% hatóanyag tartalom nem a tiszta hatóanyagra vonatkozik, hanem a teljes technológiára, amibe a segédanyagok is beletartoznak. Összességében a formula 0,5% tiszta, akív hatóanyagot tartalmaz.

Figyelem: A retinoidok fényérzékenyek, ezért fontos, hogy a fényvédelemről ne feledkezz meg. Ez nemcsak akkor igaz, mikor hét ágra süt a nap; akkor is fontos, ha éppen borús az idő, vagy tél van. Az UV-sugarak ugyanis az év 365 (szökőévben 366) napján jelen vannak.

Kinek való ez a termék?
Azoknak, akik szeretnének tenni a bőröregedés jelei ellen, egy kis extra hidratáltságot nem bánnának, és szeretnék kipróbálni a magas hatóanyag-tartalmú Granactive Retinoid technológiát.

Oszlass el pár cseppet az arcodon este, megtisztított bőrön. Ne használj mellette más retinoidos kezelést. Ahhoz, hogy a termék 3 hónapig friss maradjon, felbontás után tárold hűtőben.

Mivel a retinoidok fényérzékenyek, ezért fontos, hogy reggel használj egy min. SPF 30-as fényvédőt mellette!
Squalane, C12-15 Alkyl Benzoate, Bisabolol, Dimethyl Isosorbide, Caprylic/Capric Triglyceride, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Hydroxypinacolone Retinoate, Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Hydroxymethoxyphenyl Decanone.
Mi az a Granactive Retinoid?
A Granactive Retinoid hatóanyaga a Hydroxypinacolone Retinoate (HPR), az A-vitamin származékok családjának (ezek összefoglaló neve retinoidok), legújabb, néhány éve megjelent változata. Az A vitamin családot úgy kell elképzelned, mint a bőrápolás "királyi családját". A kiránynő a tretinoin vagy retinolsav, ami a ma ismert legbizonyítottabb és leghatásosabb anti-aging összetevő. Az USA-ban hivatalosan is jóváhagyott gyógyszer hatóanyag, és vényköteles. Ő az aktív forma, amit a bőrsejtek közvetlenül értenek. A retinol a a tretinoinhoz képest két lépésre van a tróntól, vagyis leginkább Vilmos herceghez hasonló. A retinolt a szervezetnek előbb át kell alakítania retinolsavvá, hogy aztán jó dolgokat tehessen a bőrrel, és emaitt jóval gyengébb hatóanyag, mint maga a tretinoin. A HPR ehhez képest mondjuk, hogy a kiránynő közvetlen édestestvére. Ún. retinolsav észter, vagyis magában foglalja a retinolsav molekulát (amihez még egy másik molekula is hozzá van kapcsolva, az észre az két molekula összekapcsolódása kémiailag). Emiatt a HPR újdonsága, hogy nem kell átalakulnia a bőrben és ő is közvetlenük tud kommunikálni a bőrsejtekkel. A gyártója szerint a HPR nagy ígérete, hogy hasonlóan hatékony, mint a retinol, de mégis jóval gyengédebb a bőrhöz. A Granactive Retinoid pedig maga a technológia, ami ezt a hatóanyagot tartalmazza, plusz az optimális működéséhez szükséges segédanyagok.

Mi az a Squalane?
A squalane egy, a bőrben természetesen is megtalálható NMF (vagyis Természetesen Hidratáló Elem), ami a bőr hidratáltságát segít fenntartani, és megelőzi a bőr kiszáradását. Antioxidáns tulajdonságú, védi a bőrt a káros stresszorokkal szemben, és erősíti a természetes védőréteget. Igazi jó barátja a bőrnek!

Miben más ez a formula, mint a The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion?
Mindkét szérum tartalmaz Granactive Retinoidot, ám más mértékben és összetételben. Az emulzióban a HPR mellett védőkapszulába zárt, lassú felszívódású retinolt is találtok, összhatóanyag-tartalmát tekintve az erőssége 0,29%. A Granactive Retinoid 5% in Squalane 0,5% HPR-t tartalmaz. Ezenkívül a Granactive Retinoid 2% Emulsion, ahogy a nevében is benne van, egy emulzió, vagyis vizet is tartalmaz, míg a Granactive Retinoid 5% in Squalane egy vízmentes, olajos formula.

Érzékeny bőrre használhatom?
Ki kell próbálni. Lehetséges, hogy tudod használni, hiszen alapvetően a Granactive Retinoid technológiának egyik célja pontosan az, hogy úgy tudja kifejteni a hatását, hogy közben nem irritál.

Rosaceás a bőröm. Én is használhatom?
Nagy valószínűséggel igen! Ahogy az előbb is írtuk, a Granactive Retinoid technológiának egyik célja pontosan az, hogy úgy tudja kifejteni a hatását, hogy közben nem irritál. Ugyanakkor 0,5%-os HPR mennyiségnél már mindenképp legyél eleinte óvatos.

Hogyan kombinálhatom hámlasztóval?
Ez trükkös, mert mindenkinek más és más a bőre, mindenki mást és mást szeret és tolerál. Azonban általánosságban azt mondanánk, hogy ne használd egy napon egy magasabb százalékú AHA hámlasztóval (mondjuk egy 5%-ossal még okés, de egy 8%-al már nem biztos), és BHA-nál is inkább használd őket külön, eleinte legalábbis.

Pattanásos bőrre is használhatom? Azt tudom, hogy a retinolok jót is tesznek neki, de a squalane?
A squalane nem tömíti el a pórusokat, ugyanakkor ez egy olaj alapú formula, így ha zsírosabb a bőröd, akkor valószínű az emulziót Te jobban fogod kedvelni. De ezt is nyugodtan kipróbálhatod persze, elvi akadály nincsen. :)