Tudtad? 15 000 Ft felett ingyenes a szállítás :)

The Ordinary

Ascorbic Acid 8% + Alpha Arbutin 2%

4990 Ft
Pigmentfoltok elleni szérum
Állatokon nem tesztelték | 100%-ban illat- és színezékmentes

Két jól bevált, top összetevőt tartalmazó szérum pigmentfoltok ellen.

  • Segíti a pigmentfoltok halványítását
  • Segít egységesebbé, ragyogóbbá tenni a bőrt
  • Bónuszban a C-vitaminnak anti-aging hatása is van
  • 100%-ban illat- és színezékmentes
  • Állatokon nem tesztelték
Kiszerelés: 30ml
Mi teszi a terméket egyedivé?
Ebben a formulában a leghatékonyabb pigmentfoltok elleni összetevők közül találsz két jól bevált, top hatóanyagot, méghozzá nagyobb mennyiségben mindkettőből. A tiszta C-vitamin ismert sztárösszetevő az anti-aging bőrápolásban, ami nemcsak ráncok ellen szuper, de jól ismert a folthalványító hatása is. Az arbutin pedig az egyik legjobban ismert és bizonyított pigmentfolt elleni hatóanyag, amiből a 2% igen nagy koncentrációnak számít. Ebben a formulában ketten együtt veszik fel a küzdelmet a barnás foltok ellen és (megfelelő fényvédelem mellett) nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a pigmentfoltok akár több árnyalatot is halványodjanak (ha szerencsés vagy, esetleg el is tűnjenek).

A szérum vízmentes, és ugyan olajmentes is, rövid ideig kicsit olajos érzetet kelthet a bőrön felvitel után.

Kinek való ez a termék?
Azoknak, akik pigmentfoltok ellen keresnek hatásos szérumot.
Használd reggel és/vagy este, megtisztított bőrön, a szérumok sorában. Oszlass el 3-4 cseppet egyenletesen az arcodon, várd meg, míg beszívódik, majd haladhatsz tovább a bőrápolási regimenben. A legjobb hatás elérése érdekében használj mellette reggelente egy min. SPF30-as fényvédőt, és kombináld további, a pigmentációs folyamat más szakaszaiba "beavatkozó" összetevőkkel. Mikkel pontosan? Olvasd el a cikkünket arról, hogyan halványítsd a pigmentfotokat hatásosan, otthoni bőrápolókkal.
Propanediol, Ascorbic Acid, Alpha-Arbutin
Hogyan hat a C-vitamin pigmentfoltok ellen?
Először is, muszáj leírnunk, hogy a C-vitamin nemcsak pigmentfoltok ellen hatásos, ennél sokkal-sokkal többet is tud: simítja a ráncokat, antioxidáns védelmet ad és reggel használva még turbózza is a fényvédőd hatékonyságát. A bőröd így egyenletesebb lesz, ragyogóbb, a ráncaid is finomodhatnak. Nem véletlen, hogy az összetevők egyik királynőjeként tartják számon a C-vitamint, ugyanis egyszerre több fronton is szuper-hatásos. Ami a pigmentfoltok elleni hatását illeti: abban a szakaszban szól bele a folyamatba, ahonnan az ered, és a melanin termelést szabályozó enzimet, a Tyrosinaset akadályozza.

Mi az az alpha arbutin?
Az arbutin (vagyis béta-arbutin) testvére, igazából ugyanaz a molekulaforma, csak más kémiai struktúrával (úgy ahogy a kezedből is van jobb és balkezes :)). Kielemkedő pigmenthalványító tulajdonságai vannak, nagyon népszerű és gyakori összetevő például a Távol-Keleten, Koreában is.

Jól értem, ha ezt használom, akkor a pigmentfoltjaim el is fognak tűnni?
A pigmentfoltok halványítása nagyon összetett dolog, olyan átgondolt stratégiát igényel, ami a kialakulásuk folyamatának minden lépésében beavatkozik. Ez a szérum szuper az egyik lépés "kipipálására", de mellette még mindenképp fontos például fényvédőt is használni, valamilyen pigmentet "kipörgető" összetevőt, illetve a színtestek "felfelé vándorlását" is jó akadályozni. Nehéz lenne egy bekezdésbe zsúfolni, miről is van szó pontosan, ha érdekel részletesen a dolog, olvasd el a cikkünket arról, hogyan halványítsd a pigmentfotokat hatásosan, otthoni bőrápolókkal.

Mennyi idő alatt hat?
A pigmentfoltok halványítása még szuper-összetett stratégia esetén is türelemjáték, és az sem biztos, hogy azt a fajta foltot, ami Neked van, tudod halványítani, de az is lehet, hogy csak egy kicsit. Mindenesetre ha elkezdesz követni egy stratégiát, olyan 12-16 hetet érdemes adni a termékeknek, hogy lásd, mit tudnak kezdeni a problémáddal.

Kombinált/zsíros a bőröm. Én is használhatom?
A szérum olajos érzetű lehet a bőrön, de nem tartalmaz olajakat. Ha ez okés Neked, akkor persze, a hatása szuper lesz!