Tudtad? 15 000 Ft felett ingyenes a szállítás :)

The Ordinary

Alpha Arbutin 2% + HA

4490 Ft

2% Arbutin szérum pigmentfoltokra

Állatokon nem tesztelték | 100%-ban illat- és színezékmentes

Pigmentfoltok elleni célzott szérum nagy mennyiségű alfa-arbutinnal & bónusz hialuronnal.

  • Segít halványítani a pigmentfoltokat
  • Gátolja a pigment termelést szabályozó enzim működését
  • Új-generációs hialuronsavval, ami segíti az alfa-arbutin felszívódását
Kiszerelés: 30ml
Mi teszi a terméket egyedivé?
Az Aplha Arbutin egy bizonyítottan bevált összetevő pigmentfoltok ellen. Hasonló (de nem egészen ugyanolyan :)) módon, mint a C-vitamin vagy az azelain sav, ő is a pigmentet termelő enzimet képes gátolni a működésben, így ott szól bele a pigmentáció folyamatába, ahonnan a probléma is ered. Ebben a formulában a megszokott 1%-os mennyiség dupláját találod, plusz a hialuron sav egy újgenerációs, hidrolizált változatát, ami segíti az alpha arbutin felszívódását.

A termék pH-értéke megfelel az Alpha Arbutin kényességének, és a működéséhez ideálisan 4,9 körüli.

Kinek való ez a termék?
Azoknak, akik pigmentfoltokkal küzdenek.

Fontos: A szérum színe bizonyos esetekben eltérhet, világos rózsaszínné vagy narancssárgássa válhat. Ez egy természetes jelenség, amit a termék bizonyos összetevői okoznak amikor napfénynek vagy kicsit magasabb hőmérsékletnek vannak kitéve. A gyártó vizsgálatai során ez a színváltozás nem okozott a szérum hatásosságában vagy biztonságosságában változást.
Oszlass el néhány cseppet az arcodon reggel és este, megtisztított bőrön, még a hidratálás előtti lépések egyikeként, a szérumok sorában. Reggel használj mellette egy min. SPF 30-as fényvédőt.

Fontos! Terhesség és szoptatás időszaka alatt az arbutin használata nem javasolt! Bővebben a témáról ebben a cikkünkben olvashatsz.
Aqua (Water), Alpha-Arbutin, Polyacrylate Crosspolymer-6, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, Propanediol, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Lactic Acid, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Ethoxydiglycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.
Mi az az alpha arbutin?
Az arbutin (vagyis béta-arbutin) testvére, igazából ugyanaz a molekulaforma, csak más kémiai struktúrával (úgy ahogy a kezedből is van jobb és balkezes :)). Kielemkedő pigmenthalványító tulajdonságai vannak, nagyon népszerű és gyakori összetevő például a Távol-Keleten, Koreában is.

Mi az a hialuronsav?
A hialuronsav (hyaluronic acid vagy hyaluronan) egy szép nagy, ismétlődő egységekből álló cukormolekula (glükozaminoglikán, GAG). A szervezet egyik természetes építőeleme, és a testet behálózó szövetekben mindenütt megtalálható. Egy egészséges, 70 kg-os felnőtt testben például mintegy 15 g-nyi van belőle, ennek a fele pedig ráadásul a bőrben összpontosul. Azért nagy durranás a bőrápolásban, mert utánozhatatlanul képes a bőr nedvességmegtartó erejét fokozni. Ami azt illeti, az összes összetevő közül ebben ő a legjobb: a saját súlyának az ezerszeresét képes vízben megkötni. Olvasnál még erről a szuper összetevőről? Akkor klikk, itt leírjuk, mi az a hialuron & miért jó a bőrödnek.

Pigmentfoltjaim vannak. Akkor ha őt használom, az elég is?
Az alpha arbutin szuper választás pigmentfoltok ellen, hiszen képes gátolni a pigmentet termelő enzim, a tirozináz működését. De tudnod kell, a pigmentfolt nagyon-nagyon makacs bőrprobléma, ami ellen csak egy jól felépített stratégiával tudsz eredményesen fellépni. Ehhez biztosan szükséged lesz fényvédőre még, illetve egy olyan termékre is, ami már a meglévő pigmentet segít a bőrfelszínről kipörgetni (AHA, retinol). Ha legjobban pedig akkor jársz, ha még egy 3. típusú összetevőt is bevetsz, ami a pigmentek felfelé való haladását, vagyis a bőrfelszínre jutását akadályozza. Olvasnál még erről bővebben? Akkor klikk, itt leírjuk, mit tehetsz pigmentfoltok ellen.

Mennyi idő után várhatok változást?
Ez nagyon egyénfüggő, és attól is függ, milyen más formulákat használsz pigmentfoltok ellen. Egy biztos: ha fényvédőt nem használsz, akkor szinte lehetetlen is, hogy a foltok elhalványuljanak. Ha használsz fényvédőt, és rajta kívül más típusú, pigmentfoltok elleni célzott kezeléseket is, akkor is legalább 6-12 hét kell ahhoz, hogy a foltok halványulni kezdjenek. Ha szerencsés vagy, akkor persze lehet, hogy előbb, de tudd, hogy a türelem kimondottan fontos pigmentfoltok esetén.

Ettől a szérumtól akkor majd eltűnnek a pigmentfoltjaim?
Azt, hogy el is fognak tűnni, nem ígérjük, de ha mindent jól csinálsz, fényvédőzöl is, és használsz olyan összetevőt is, ami a meglévő pigmenteket kipörgeti a felszínről + olyat is, ami akadályozza a bőrfelszínre jutását, akkor 2-3 árnyalat halványulást tapasztalhatsz.