Tudtad? 15 000 Ft felett ingyenes a szállítás :)
The Ordinary

Granactive Retinoid 2% Emulsion

5290 Ft
Gyengéd retinol + HPR emulzióban
Állatokon nem tesztelték | 100%-ban illat- és színezékmentes

Újgenerációs retinoid technológiákat tartalmazó emulzió, összesen 2%-os erősségben. Segít felvenni a harcot a bőröregedés jeleivel, és kisebb eséllyel okoz irritációt, mint a tiszta retinol.

  • Segít a finomvonalak és a ráncok csökkentésében
  • Felveszi a harcot a bőröregedés általános jelei ellen
  • Egyenletesebbé, feszesebbé teszi a bőrt
  • A termék hűtőben tárolva 3 hónapig őrzi meg a szavatosságát

Kiszerelés: 30ml
Mi teszi a terméket egyedivé?
Stabil emulzió, mely a retinoidok (A vitamin származékok családja) ígéretes, újgenerációs formáit tartalmazza 2%-os mennyiségben. A két aktív összetevője:

a) Oldott Hydroxypinacolone Retinoate (HPR), ami a retinoidok egy új változata. Ez az összetevő ún. retinolsav észter, vagyis nem a retinollal van szoros rokonságban, hanem magával az "aktív", a bőr sejtjeivel kommunikáló formával, a retinolsavval. Emiatt amikor a bőrbe jut, nem kell előbb trükkösen átváltoznia ahhoz, hogy hasson, mint a retinolnak, hanem a bőrsejtek receptoraihoz közvetlenül kapcsolódik. Az összetevő gyártójának saját kutatásai szerint a HPR hasonlóan hatékony, mint a retinol, de a retinolra jellemző irritáló mellékhatások nélkül.

b) Védőkapszulába zárt, lassú felszívódású retinol. Támogatja a HPR hatását és felszívódását is a formulában.

Fontos tudni, hogy a 2% hatóanyag tartalom nem a tiszta hatóanyagra vonatkozik, hanem a teljes technológiákra, amibe a segédanyagok is bele tartoznak. Összességében a formula jóval gyengédebb, mint az 1%-os, tiszta retinolt tartalmazó testvére, és azzal ellentétben itt nem valószínű, hogy irritáló mellékhatás jelentkezne. Az ebben a termékben használt retinoid technológiák célja, hogy a bőrhöz gyengéden, de hasonló hatást érjenek el, mint a retinol.

Figyelem: A retinoidok fényérzékenyek, ezért fontos, hogy a fényvédelemről ne feledkezz meg Ez nemcsak akkor igaz, mikor hét ágra süt a nap; akkor is fontos, ha éppen borús az idő, vagy tél van. Az UV-sugarak ugyanis az év 365 (szökőévben 366) napján jelen vannak.

Kinek való ez a termék?
Azoknak, akik szeretnének tenni a bőröregedés jelei ellen és szeretnék kipróbálni az újgenerációs retiniodokat.

Oszlass el pár cseppet az arcodon este, megtisztított bőrön. Ne használj mellette más retinoidos kezelést. Ahhoz, hogy a termék 3 hónapig friss maradjon, felbontás után tárold hűtőben.

Mivel a retinoidok fényérzékenyek, ezért fontos, hogy reggel használj egy min. SPF 30-as fényvédőt mellette!
Aqua (Water), Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Ethyl Linoleate, Propanediol, Dimethyl Isosorbide, Cetearyl Isononanoate, Bisabolol, Hydroxypinacolone Retinoate, Retinol, Tasmannia Lanceolata Fruit/Leaf Extract, Inulin Lauryl Carbamate, Glyceryl Stearate, Ceteareth-12, Ceteareth-20, Cetearyl Alcohol, Carrageenan, Xanthan Gum, Acacia Senegal Gum, Cetyl Palmitate, Sucrose Laurate, Polysorbate 20, Isoceteth-20, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Hydroxymethoxyphenyl Decanone, Behentrimonium Chloride, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Disodium EDTA, Dehydroacetic Acid, Benzoic Acid, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.
Mi az, hogy emulzió?
Az emulzió olyan formula, amiben vizes és olajos fázis is van. Mivel a víz és az olaj magától nem szeret keveredni egymással, így ezekben a formulákban mindig ún. emulgeálószerek is vannak, amiknek a feladata, hogy a vizet és az olajat barátságba hozza egymással, és biztosítsa, hogy a formula ne váljon szét a vizes és az olajos részre, hanem a végeredmény egy stabil elegy legyen. A bőrápoló termékek legyakoribb formája az emulzió.

Mi ez az újgenerációs retinoid, amiről szó van?
A Hydroxypinacolone Retinoate (HPR) az A-vitamin származékok családjának (ezek összefoglaló neve retinoidok), legújabb, néhány éve megjelent változata. Az A vitamin családot úgy kell elképzelned, mint a bőrápolás "királyi családját". A kiránynő a tretinoin vagy retinolsav, ami a ma ismert legbizonyítottabb és leghatásosabb anti-aging összetevő. Az USA-ban hivatalosan is jóváhagyott gyógyszer hatóanyag, és vényköteles. Ő az aktív forma, amit a bőrsejtek közvetlenül értenek. A retinol a a tretinoinhoz képest két lépésre van a tróntól, vagyis leginkább Vilmos herceghez hasonló. A retinolt a szervezetnek előbb át kell alakítania retinolsavvá, hogy aztán jó dolgokat tehessen a bőrrel, és emaitt jóval gyengébb hatóanyag, mint maga a tretinoin. A HPR ehhez képest mondjuk, hogy a kiránynő közvetlen édestestvére. Ún. retinolsav észter, vagyis magában foglalja a retinolsav molekulát (amihez még egy másik molekula is hozzá van kapcsolva, az észre az két molekula összekapcsolódása kémiailag). Emiatt a HPR újdonsága, hogy nem kell átalakulnia a bőrben és ő is közvetlenük tud kommunikálni a bőrsejtekkel. A gyártója szerint a HPR nagy ígérete, hogy hasonlóan hatékony, mint a retinol, de mégis jóval gyengédebb a bőrhöz.

Használhatom pattanásos bőrön?
Igen, használhatod. A retinoidok segítenek az aknék problémájában, a bőrgyógyászok sokszor írnak fel például tretion tartalmú pattanás elleni termékeket.

Érzékeny bőröm van. Használhatom?
Ki kell próbálni. Több mint valószínű, hogy tudod használni, igen, hiszen ezeknek a retinod technológiáknak egyik célja pontosan az, hogy úgy tudják kifejteni hatásukat, hogy közben nem irritálnak.

Rosaceás a bőröm. Én is használhatom?
Nagy valószínűséggel igen! Ahogy az előbb is írtuk, ezeknek a retinod technológiáknak egyik célja pontosan az, hogy úgy tudják kifejteni hatásukat, hogy közben nem irritálnak.

Használhatom terhesség vagy szoptatás alatt?
A termékben lévő retinoidok miatt nem javasoljuk a szérum használatát terhesség vagy szoptatás alatt.